Medisch specialismen - Symposium

Terug naar agenda

De Bijblijfsessie 2023

vrijdag 20 januari 2023, Ede

Actuele ontwikkelingen uit de kliniek voor verzekerings- en bedrijfsartsen

In de succesvolle reeks Bijblijfsessies houden we u natuurlijk ook in 2023 weer op de hoogte van actuele ontwikkelingen uit de kliniek. Om als generalist een goed geïnformeerde, volwaardige gesprekspartner te zijn (voor cliënt en behandelend collega’s), wilt u immers goed op de hoogte blijven. Volgens de vertrouwde formule praten gerenommeerde specialisten u op efficiënte manier bij over wat er in relevante specialismen gaande is, met een accent op aspecten die invloed hebben op de belastbaarheid.

Zo legt prof.dr. Thomas Rustemeyer, hoogleraar dermato-allergologie en arbeidsdermatologie, uit hoe het acroniem ‘huidpasta’ de zoektocht naar de oorzaak van jeuk kan structureren. Daarna vertelt KNO-arts Diederick van Zuijlen, betrokken bij de Tinnitus Academie, over de complexiteit van ons (geh)oor en over de verbinding van ons uitwendige-, midden-, en binnenoor met onze hersenen in relatie tot tinnitus. 

’s Middags beginnen we met een bijdrage over de schouder, een complex gewricht waardoor het achterhalen van de oorzaak van klachten soms lastig is. Hoe doet de orthopeed dit en wat zijn de nieuwste behandelopties? Klinisch psycholoog Annelies Spek, hoofd van het autisme expertise centrum, praat ons bij over de actuele inzichten over autisme. Waarom bijvoorbeeld lopen mensen die eerst prima leken te functioneren soms ineens volledig vast? Obesitas is niet alleen een veel voorkomende chronische ziekte, maar ook een bijzonder ingewikkelde. Soms lijken interventies niet of slechts tijdelijk te werken. Wat hebben we patiënten wèl te bieden? Leefstijlinternist Joyce Arnoldus vertelt het. 

Zoals u van ons gewend bent, biedt de Bijblijfsessie ook dit jaar een prikkelend out-of-thebox onderwerp: de noodzaak voor vrouwspecifieke zorg. Veel vrouwen hebben langdurige gezondheidsklachten die niet adequaat worden behandeld, soms onterecht gepsychiatriseerd en afgedaan als burn-out, stress of ‘het zit tussen je oren’. Onvoldoende kennis over vrouwspecifieke ziektes, of sekse- en genderverschillen bij algemene ziektes is de oorzaak. 

Wederom een dag vol essentiële informatie!

Datum vrijdag 20 januari 2023
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 350

Doelgroep

Verzekerings- en bedrijfsartsen; ook interessant voor sociaal-medisch verpleegkundigen en arbeidsdeskundigen

De Bijblijfsessie 2023

vrijdag 20 januari 2023, Ede