Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2024

vrijdag 19 januari 2024, Ede

Wij stellen je mening op prijs, via deze link kun je de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/U9I6B6U8Z4H7X7Z8N

 

Meer dan 250 preventieassistenten bezochten de Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2023, met een waardering van 8,3. Een groot succes, we gaan dus door! Editie 2024 staat alweer voor je klaar. Naast een mooie line-up met inspirerende sprekers en boeiende onderwerpen hebben we ook weer een volle informatiemarkt en verrassend entertainment!

Astrid Kuiper, voormalig preventieassistent van het jaar, gaat vertellen over patiënten met een “blessure” waardoor ze moeite hebben met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Welke middelen en instructie voor effectieve mondverzorging geef je hen? Aan welke hulpmiddelen kun je denken of kun je zelf een tandenborstel of rager aanpassen? Mondhygiëniste Sascha van Hummel gaat daarna in op de airflow: wat is slim in gebruik, wat is effectief en veilig handelen, welke poeders gebruik je bij welke patiënten en welke alternatieven zijn er op de markt? Jacqueline Kleijer, mediapedagoog en zorgethicus i.o., neemt je mee in de wereld van social media en influencers. Wat is de invloed van influencers op het zelfbeeld van meisjes en jongens?

Daarnaast komen onderwerpen als xerostomie, hyposialie, de zin en onzin van tandpasta’s en spoelmiddelen aan bod en bekijken we veelvoorkomende slijmvliesafwijkingen. We gaan in op de keuze voor het preventieprotocol of voor het paropreventieprotocol: wat is het verschil tussen beide protocollen, wat is het effect, wat zijn de risico’s en bij welke patiënt zet je wat in?

Laat je inspireren en verrassen op vrijdag 19 januari 2024 in Ede!

N.B. De sponsorsessies 'De impact van een droge mond op de kwaliteit van leven'  en 'Behoud van Implantaten' zijn volgeboekt.

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum vrijdag 19 januari 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Vermelding in het Register Preventieassistenten wordt aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 249

Bij tegelijk inschrijven van 4 of meer deelnemers uit dezelfde organisatie geldt een reductie van € 20 per persoon op het inschrijfgeld.

Doelgroep

Preventieassistenten; mondhygiënisten, tandartsassistenten en overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2024

vrijdag 19 januari 2024, Ede