Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Zorg rond de pasgeborene

28 januari 2019, Ede

In beweging: Samen naar nog betere geboortezorg

De geboortezorg staat er goed voor in Nederland. Daar hebben we als professionals hard aan gewerkt in de afgelopen jaren. We ontdekten dat je het goed doet als je het samen doet, als professionals samenwerken, als je moeder en kind centraal stelt, en ouders bij de zorg betrekt. Maar wat is nu de volgende stap, waar kan het nog beter?

’s Ochtends kijken we hoever we zijn met Family Centered Care (FCC), Family Integrated Care (FIC)  in de geboortezorg. Samenwerken met ouders bijvoorbeeld, hoe pakt dat uit in de praktijk? Wat gaat goed en wat kan beter? ‘s Middags gaat het over de samenwerking tussen professionals, zowel thuis als in de ziekenhuizen. Weten we van elkaar wat we precies doen, bijvoorbeeld als er transport van een pasgeborene moet plaatsvinden? Moeten we elkaars wereld niet nog beter leren kennen? Ook hier kunnen we het misschien samen nog beter doen!

Een dag met veel voorbeelden uit de praktijk, onderzoeksresultaten, ervaringsdeskundigen én een inspirerende keynote spreker.

Call for Abstracts - presenteer jouw onderzoek of innovatie!
Enthousiaste verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn van harte uitgenodigd hun onderzoek of innovatie met betrekking tot geboortezorg/neonatologie aan te melden. Geïnteresseerd? Stuur dan vóór 23 november jouw abstract (in het Nederlands, max. 400 woorden) naar asmarius@scem.nl.

Onder alle geselecteerden looft de commissie tijdens het symposium de Truus Vanlier-prijs uit. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500,- en een trofee.

Meer informatie vind je in de download hiernaast.

Datum 28 januari 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Geaccrediteerd door KNOV, Verpleegkundig Specialisten Register en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)
Aangevraagd bij KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 99,-
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 119,-

Doelgroep

Kinder-, neonatologie-, obstetrieverpleegkundigen en tevens interessant voor verpleegkundig specialisten, physician assistants, kraamverzorgenden en verloskundigen

Zorg rond de pasgeborene

Ede, 28-01-2019