Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

De Bijblijfsessie 2019

25 januari 2019, Ede

Uw onmisbare update over nieuwe klinische ontwikkelingen

De Bijblijfsessie gaat alweer de vijfde jaargang in! Ook in 2019 houden we u natuurlijk op de hoogte over actuele ontwikkelingen uit de kliniek. Om als generalist een goed geïnformeerde, volwaardige gesprekspartner te zijn (voor de cliënt op het spreekuur en in de dialoog met behandelende collega’s) is het immers zaak goed op de hoogte te blijven van wat er in diverse specialistische gebieden gaande is. Daarom de Bijblijfsessie.

Volgens de vertrouwde formule praten gerenommeerde specialisten u op een efficiënte manier bij. Zij wijzen u de weg in de stortvloed van medische ontwikkelingen, met een accent op aspecten die invloed hebben op de belastbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Zo vertelt dr. Sven Stapert, neuropsycholoog en al 15 jaar actief in de hersenletselzorg, over de nieuwste inzichten op het gebied van de late gevolgen van licht schedelhersenletsel. Scans laten geen afwijking zien, maar de patiënt herstelt niet. Hoe kan dat? De toename van mensen met diabetes zorgt voor een extra uitdaging op de werkvloer. Frequente ontregelingen kunnen voor problemen zorgen en werkaanpassingen kunnen nodig zijn vanwege een mogelijk beperkte belastbaarheid. U hoort wat deze aandoening betekent voor het functioneren en wat gedaan kan worden om patiënten aan het werk te houden.

Prof.dr. André Smout, maag-darm-leverarts met specifieke belangstelling voor stoornissen in de motiliteit van het maagdarmkanaal, legt uit hoe het zit met mensen die last hebben van functionele dyspepsie. Wat kan er allemaal aan de hand zijn en hoe beïnvloedt het hun functioneren? Prof. van der Vaart is expert op het gebied van de behandeling van vrouwen met bekkenbodemproblemen en legt het verschil uit tussen feiten en fictie bij het herstel na gynaecologische ingrepen. Neuroloog Barend van Kooten sluit de dag af met een prikkelend en inspirerend verhaal over een onderwerp waar zowel patiënten als professionals dagelijks mee te maken hebben: acceptatie.

Datum 25 januari 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG (NVVG/NVAB) en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 350
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 380

Doelgroep

Verzekeringsartsen en bedrijfsartsen
Ook interessant voor sociaal-medisch verpleegkundigen en arbeidsdeskundigen

De Bijblijfsessie 2019

Ede, 25-01-2019