Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Ondergewicht bij kinderen - een probleem of niet?

donderdag 19 september 2019, Ede

De groeicurves bij kinderen, ze zijn onmisbaar in de zorg voor het opgroeiende kind. Geen zorgen zolang het kind niet buiten de lijntjes komt. Maar als het structureel onder het gemiddelde blijft, heb je als JGZ-professional of kinderarts vooral veel vragen. Wat is hier aan de hand? Hoe acuut is het probleem? Is hier sprake van ondervoeding? Welke adviezen geef ik aan de ouders? Of verwijs ik door, en zo ja naar wie? 

Want er kan van alles spelen. Lichamelijk problemen, zoals een darmaandoening, een hartafwijking of een chronische ontsteking. Maar ook psychosociale factoren kunnen een rol spelen, zoals onvoldoende gehechtheid, verstoringen van het eetgedrag of verwaarlozing. En dan wisselen anno 2019 ook nog eens allerhande eettrends en opvattingen over gezond eten zich in hoog tempo af.

Dit symposium maakt u wegwijs op dit terrein. Dagvoorzitters Annemarie van Bellegem en Koen Joosten, beiden kinderarts gespecialiseerd in voeding, introduceren sprekers bij u op het gebied van somatiek, voeding, diëtetiek, opvoeding, eetgewoonten en psychologie. Met veel aandacht voor de nieuwe richtlijn ondergewicht van AJN, NVK en stuurgroep Ondervoeding, die JGZ-professional en kinderarts meer houvast moet geven in het omgaan met ondergewicht bij kinderen.

Het programma begint omstreeks 09.30 uur en eindigt circa 16.15 uur. Binnenkort volgt meer informatie, maar mis deze dag niet en schrijf u in.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stuurgroep Ondervoeding: klik hier

      

Datum donderdag 19 september 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG, NVK, Kwaliteitsregister V&V, NIP/NVO (K&J/OG, zie PE-online), Register Vaktherapie en ADAP (diëtisten) (5 pnt); huisartsen kunnen gebruik maken van de zogenaamde 25%-regeling geaccrediteerde nascholing buiten het vakgebied.
Bij voldoende belangstelling zal aanvullend accreditatie worden aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Arts € 199,-
Niet-arts € 179,-

Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30,- verhoogd.

Doelgroep

Kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen, (kinder)psychologen en -orthopedagogen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, en diëtisten.
Andere geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom

Ondergewicht bij kinderen - een probleem of niet?

donderdag 19 september 2019, Ede