Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Innovatieve nazorg voor prematuren

donderdag 6 februari 2020, Ede

Welkom in de wereld van prematuren en hun gezin

Wist je dat ...

  • 1 op de 8 kinderen te vroeg geboren wordt, dat zijn 13.000 kinderen per jaar in Nederland.
  • prematuur geboren worden vaak een traumatische gebeurtenis is voor kindje en ouders.
  • de ouders dan geen roze wolk beleven.
  • na een vroeggeboorte 1 op de 3 moeders en 20% van de vaders ernstig depressief raakt, dat ouders langdurig uitvallen uit het arbeidsproces en dat het aantal scheidingen toeneemt.
  • prematuur geboren kinderen een andere ontwikkeling doormaken en daardoor een intensief medisch, paramedisch en psychosociaal nazorgtraject tot en met 8ste levensjaar volgen; en ook daarna……….
  • de gevolgen van prematuriteit kunnen zijn last van reflux, hypermobiliteit, spasticiteit, achterstand in motorische ontwikkeling, slaap-, eet-, en prikkelverwerkingsproblemen in de babytijd. Op latere leeftijd ook problemen met spraakontwikkeling, zindelijkheid en gedrag zoals hyperactiviteit en concentratiestoornis, vormen van autisme, adhd en een lager IQ.
  • in Het Kleine Heldenhuis multidisciplinair gewerkt wordt op zowel medisch, paramedisch als psychosociaal gebied met als doelstelling kortdurende zorg en/of begeleiding op maat te bieden, opdat gezinnen met een prematuur zo snel mogelijk weer zelfredzaam zijn.
  • jij een belangrijke rol kan spelen in het signaleren van deze problematiek bij kind en ouders in jouw vakgebied en met de juiste tools deze gezinnen alsnog op de roze wolk kan zetten.

Kom naar dit multidisciplinaire symposium en leer wat je kunt doen om alle prematuren met het gezin zowel fysiek als mentaal zo snel mogelijk weer fit te krijgen.

In samenwerking met  
Datum donderdag 6 februari 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij ABSG, NVK, VSR, Kwaliteitsregister V&V, LV-POH-GGZ, NIP (K&J) / NVO (OG) (incl. SKJ) en Keurmerk Fysiotherapie

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Per inschrijving gaat € 5 naar het Kleine Heldenhuis. Zij zet zich in voor het bieden van medische en psychosociale nazorg voor alle gezinnen met een prematuur. Voor meer informatie zie www.hetkleineheldenhuis.nl

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, POH-GGZ, orthopedagogen, psychologen, fysiotherapeuten, leden sociale wijkteams en gezins- en relatietherapeuten

Innovatieve nazorg voor prematuren

donderdag 6 februari 2020, Ede