Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

NtVP Congres 2020: Identiteit

donderdag 4 juni 2020, Lunteren

I.v.m. de huidige situatie en een overvolle najaarsagenda hebben wij helaas moeten besluiten het NtVP jaarcongres dit jaar over te slaan. Graag tot 2021!

Na een traumatische gebeurtenis of een plotseling verlies kan de wereld er voor getroffenen heel anders uitzien. Een psychotrauma slaat een bres in het basisgevoel van veiligheid en rechtvaardigheid, en daarmee ook in het gevoel van eigenwaarde en zelf: de identiteit. In diagnostiek, behandeling en preventie kunnen verschillende overwegingen richting geven aan het identiteitsgevoel waarmee iemand het leven invulling en kleur kan geven.

Welke invloed heeft psychotrauma op de identiteitsvorming in de jeugd en adolescentie? Welke rol kan identiteit spelen in de behandeling van posttraumatische stressklachten? Hoe hangen psychotrauma- en stressorgerelateerde stoornissen samen met identiteitsstoornissen? Hoe kan er weer ruimte komen voor het lichaam, intimiteit en seksuele behoeftes? En wat is de wisselwerking tussen het werken in het psychotraumaveld en uw eigen identiteit? Als we het over psychotrauma en identiteitsvorming hebben, wat doen gender en cultuur hierin? Dit is een greep uit de vragen die we centraal stellen tijdens het jaarcongres.

Op donderdag 4 juni verdiepen we ons in het thema ‘Identiteit’. Vier keynotesprekers nemen ons mee in de recentste bevindingen op wetenschappelijk en klinisch gebied. In parallelsessies en activerende workshops zorgen diverse sprekers voor verdieping van uw kennis en kunde.

Ook nodigen we u van harte uit voor de preconference dag op woensdag 3 juni, waar u in halfdaagse workshops kennis kunt maken met innovatieve behandeltechnieken en uw praktische vaardigheden kunt uitbreiden en verfijnen.

Datum donderdag 4 juni 2020
Locatie De Werelt
Plaats Lunteren

Accreditatie

Toegekend door Kwaliteitsregister V&V en VSR (6 pnt) en VEN (EMDR) (5 pnt); aangevraagd bij NtVP, FGzPt, NIP, NVP, NVvP, VGCt. Bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

  NtVP-leden Niet-leden
1. NtVP Jaarcongres 4 juni € 195 € 225
    student (HBO, Bachelor, Master en PhD) € 138 € 168
2. Preconference workshop 3 juni* € 95 € 120

* Deze prijzen gelden bij inschrijving voor beide dagen; voor deelname aan uitsluitend de preconference dag, zie het document hiernaast.

Bij inschrijving binnen 3 weken vóór het congres wordt het inschrijfgeld met € 20 verhoogd.

Bent u lid van de NtVP?
Klik aan bij inschrijven ‘Ik ben lid van de beroepsvereniging’ en vul uw nummer in.

Nog geen lid?
Word nu lid van de NtVP (via tabblad Lid Worden op www.ntvp.nl) om direct te profiteren van de gereduceerde prijs. Vervolgens bij inschrijving aanvinken ‘ik ben lid van de  beroepsvereniging’ en in het invulveld ‘nieuw lid’ invullen. De lidmaatschapskorting wordt dan direct toegepast.

Doelgroep

Psychiaters, (klinisch, neuro- en GZ-)psychologen, psychotherapeuten, (sociaal, psychiatrisch) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en degenen die daarvoor in opleiding zijn. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

I.v.m. de huidige situatie en een overvolle najaarsagenda hebben wij helaas moeten besluiten het NtVP jaarcongres dit jaar over te slaan. Graag tot 2021!

NtVP Congres 2020: Identiteit

donderdag 4 juni 2020, Lunteren