Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

AJN NVK Dag 2020

18 en 19 juni 2020, Arnhem

De jeugdarts en kinderarts delen een gezamenlijke passie maar ook verantwoordelijkheid voor het kind en diens gezondheid. Vanuit hun eigen kennis en kunde bekijken zij kinderen van 0-19 jaar. Zij vinden elkaar steeds beter in de zorg voor het individuele kind. Om de samenwerking nog verder te optimaliseren, organiseren de beroepsverenigingen AJN en NVK ook dit jaar dit symposium op vrijdag 19 juni. Samen maken zij zich sterk voor een gezonde jeugd voor alle kinderen. Deze editie beleven wij ons eerste lustrum! Voor de vijfde keer treffen wij elkaar, een teken van succes en tevredenheid!

Ook nu staat het symposium in het teken van onderwerpen die uit de praktijk gegrepen zijn en waar jeugd- en kinderartsen dagelijks in hun spreekkamer mee te maken hebben. Zoals verschillende longgeluiden die men hoort bij (jonge) kinderen: zijn ze ziek of gezond? Moeten ze wel of niet verwezen worden naar de kinderarts? Kleine kinderchirurgische aandoeningen komen aan bod: van tongriempje en navelbreuken tot pectus carinatum/excavatum. Ook is er deze dag aandacht voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis, een interessant, uitdagend en veelvoorkomend probleem in beider spreekkamers. Een ‘nieuwe’ uitdaging vormt het (recreatief) gebruik van lachgas: kan het veilig of moeten we dit toch willen verbieden? En hoe krijgen we prikken kindvriendelijker met de kennis die we nu hebben? De AJN-NVK dag begint en eindigt met lezingen van twee bijzondere, plenaire sprekers!

Gezien de positieve reacties van vorig jaar organiseren we ook dit jaar een programma op donderdagavond. Twee sprekers van buiten de geneeskunde nemen ons mee naar andere denkwerelden in bij voorbaat inspirerende lezingen.

Tot ziens op Papendal!

Henrike ter Horst, jeugdarts KNMG, AJN Jeugdartsen Nederland
Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+
Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam locatie VUmc
Inge Tissen, arts M&G, GGD Limburg-Noord

P.S. U kunt als jeugdarts ook het dagprogramma van het NVK Congres op donderdag 18 juni bijwonen, accreditatie wordt aangevraagd.

Inschrijven
De AJN NVK Dag vindt plaats op vrijdag 19 juni a.s. (derde dag van het NVK Congres) met op donderdagavond al 2 inspirerende lezingen. Voor direct inschrijven klik hier (in stap 2 van het inschrijfformulier vinkt u aan avondprogramma 18 juni AJN en/of vrijdag 19 juni aan).
Alle informatie over het NVK Congres 2020 vindt u op de website van de NVK, klik hier voor de congrespagina.

Overnachtingen
Evenals voorgaande jaren dient u uw overnachtingen rechtstreeks bij de locatie te boeken. Overnachten in hotel Papendal is mogelijk vanaf dinsdag 16 juni. De hotelkosten zijn niet inbegrepen bij de ondergenoemde inschrijfgelden.
De kosten voor een 1-persoonskamer (incl. ontbijt) bedragen per nacht: voor standaardkamer € 116,00 en voor superiorkamer € 126,00
De kosten voor een 2-persoonskamer (incl. ontbijt) bedragen per nacht: voor standaardkamer € 138,00 en voor superiorkamer € 148,00
Bovengenoemde prijzen zijn van toepassing nadat u de actiecode NVK20 ingevoerd heeft. Voor het boeken van een kamer, klik hier
Heeft u hulp nodig bij het boeken van uw kamer? Bel 026-4837911. 

Datum 18 en 19 juni 2020
Locatie Congrescentrum Papendal
Plaats Arnhem

Accreditatie

Toegekend door ABSG (2 pnt 18-6 en 5 pnt 19-6); aangevraagd bij NVK, VSR en Kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:
AJN-avondprogramma 18 juni € 90
AJN-dagprogramma 19 juni € 140
NVK-dagprogramma 18 juni (ook voor jeugdartsen) € 140

Voor kinderartsen en NVK-lid geldt de inschrijfprijs:
NVK-avondprogramma € 100
NVK-dagprogramma € 195

Na 26 mei worden de inschrijfgelden met € 50 verhoogd.

Doelgroep

Jeugdartsen, artsen M&G, kinderartsen, jeugd- & kinderverpleegkundigen en overige professionals in de zorg rond kind en jeugd. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn en overige belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen van harte welkom

AJN NVK Dag 2020

18 en 19 juni 2020, Arnhem