Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Vaccineren bij kinderen en zwangeren: zin en onzin

vrijdag 4 december 2020, Ede

Vaccineren is een heet onderwerp. Zin en onzin ervan leiden tot politieke, maatschappelijke en medisch-inhoudelijke discussies. Wetenschappelijke overtuiging botste met publiek wantrouwen. Professionals onderling zoeken afstemming en consensus.

Dit congres biedt een actueel overzicht van de laatste stand van zaken in 'vaccinatieland'. Kinderartsen Patricia Bruijning en Joanne Wildenbeest vertellen u over de laatste ontwikkelingen en wat de toekomst brengt. Directeur Bijwerkingencentrum Lareb, Agnes Kant gaat in op feiten rond bijwerkingen van vaccinaties. Tijdens goede gesprekken met relevante deskundigen komen de voors en tegens, autonomie en verantwoordelijkheid voorbij. We gaan o.a. in op 'wat is een levensjaar waard' en het RVP+. Wilma Duijst, hoogleraar gezondheidsstrafrecht, vertelt u over de rechten van het kind. IC arts Marthijs de Hoog laat aan de hand van casuïstiek zien hoe het goed 'mis' kan gaan na niet-vaccineren.

Tot slot ontmoet u de Millenial als ouder van de nieuwe lichting kinderen. De belevingswereld is anders, vluchtiger en minder talig. Hoe sluit je aan bij de millennial-manier van communiceren en hoe kun je ze het beste benaderen? Een interactieve presentatie met voorbeelden en filmpjes. Deze dag helpt u als arts, verpleegkundige of verloskundige uw eigen positie beter te bepalen en die, waar nodig, ook beter aan uw patiënten uit te leggen.

Programmacommissie
Henrike ter Horst, AJN
Annemarie van Rossum, Erasmus MC-Sophia
Piet-Hein Peeters, journalist

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van sponsors.

Datum vrijdag 4 december 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Kinder- en jeugdarts, huisarts, verloskundige, kinder- en jeugdverpleegkundige. Andere belangstellenden zijn van harte welkom

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 269

Doelgroep

Wordt aangevraagd bij NVK, KNOV, ABSG en Kwaliteitsregister V&V. Huisartsen ontvangen de accreditatie-uren via de regel ‘25% van de nascholing behalen buiten het eigen vakgebied'

Vaccineren bij kinderen en zwangeren: zin en onzin

vrijdag 4 december 2020, Ede