Zorg en Welzijn - Cursus

Terug naar selectie

Als rouwverwerking stagneert

vrijdag 1 april 2022, Veenendaal

...en jij als hulpverlener (nog) harder je best gaat doen

Het begeleiden van nabestaanden is vaak een ingewikkelde, maar ook dankbare, taak. Je wordt geconfronteerd met de pijn en het verdriet van de ander. Soms is de situatie zo lastig dat het verwerken van het verlies ernstig belemmerd wordt en het verwerkingsproces stagneert. Dit kan zo indringend zijn dat je er zelf door uit balans kunt raken. Misschien ga je (nog) harder dan normaal werken of voel je je onmachtig omdat het verlies onveranderbaar lijkt. Deze gevoelens kunnen de duurzame inzetbaarheid van jou als professional onder druk zetten en op de langere termijn zelfs tot hulpverleners burn-out leiden.

Tijdens deze scholing behandelen we eerst de belangrijkste principes van de rouwtheorie. We bespreken hoe je professionele zorg kunt bieden wanneer de rouw zich lijkt te gaan ontwikkelen tot een ‘persisterende complexe rouwstoornis’. Hoe moeten de nabestaanden verder en hoe kun je hen handvatten bieden? Verder bespreken we het belang van zelfzorg. Hoe handhaaf je zelf de professionele balans in situaties waarin je extra geraakt wordt?

Deze verdiepende dag is opgedeeld in verschillende blokken. In ieder blok wisselen we theorie af met casuïstiek, ervaringsgerichte opdrachten en oefeningen. Zo krijg je tools en handvatten mee om in je dagelijkse praktijk in te zetten.

Docenten:
- Leoniek van der Maarel, psycholoog gespecialiseerd in rouwverwerking
- Karin Bosveld, coach/therapeut gespecialiseerd in leiderschap en zelfzorg voor professionals

Datum vrijdag 1 april 2022
Locatie Van der Valk Hotel
Plaats Veenendaal

Accreditatie

Aangevraagd bij Registerplein, FGzPt, NIP en LV POH-GGZ; bij voldoende belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 299

Doelgroep

Bedoeld voor alle (hbo of academisch) opgeleide professionals die nabestaanden met (complexe) rouw thematiek begeleiden, bv (medisch) maatschappelijk werkers, (GZ, klinisch en eerstelijns)psychologen, (rouw)therapeuten en POH-GGZ

Als rouwverwerking stagneert

vrijdag 1 april 2022, Veenendaal