Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2022

vrijdag 11 februari 2022, Amersfoort

Voor de professional in de geboortezorg is het anno 2022 een grote uitdaging om alle ontwikkelingen bij te houden. Enerzijds gaat het om nieuwe inzichten in al langer bestaande verloskundige problemen, anderzijds moet je ‘bijblijven’ als het gaat om innovaties die de kwaliteit van de verloskundige zorg nog verder kunnen verbeteren. Tijdens de Bijblijfsessie voor Verloskunde zullen ervaren sprekers op boeiende wijze de volgende onderwerpen bespreken.

Knippen of scheuren blijft intrigeren: het totale percentage met ‘knip of scheur’ is echter in de 1e en 2e lijn gelijk. Maar maakt het wat uit? Herhaalde miskraam is een belangrijk en vaak traumatiserend onderwerp, maar wat weten we anno 2022? Bariatrie gaat over de oorzaken, preventie en behandeling van obesitas, een vak dat zich snel ontwikkelt. Ook voor veel (toekomstige) zwangeren een probleem. Hyperemesis is een aloud probleem, dat niet altijd serieus genomen wordt, maar voor de zwangeren die het meemaken een vreselijke last, en niet zonder risico. Wat kunnen we er anno 2022 over zeggen? Haptonomie betekent ‘tast en gevoel’: hoe kan de zwangere beter contact krijgen met haar ongeboren kind. Welke zwangeren hebben daar baat bij? Covid-19 en zwangerschap blijft natuurlijk op de (verloskundige) agenda staan. Wat kunnen we zeggen over de afgelopen tijd, en wat hebben we geleerd voor de toekomst? Virtual reality is een prachtige afsluiter. VR helpt pijnsensatie en angsten te verminderen door ontspannende afleiding. Dit blijkt ook goed te helpen tijdens de bevalling. Zwangeren hebben minder angst en pijn, en kunnen zich als het ware afsluiten van hun omgeving. Een veelbelovende nieuwe techniek die wordt toegelicht door de initiators.

Samenvattend: een prachtig programma dat om 09.30 uur begint en omstreeks 16.30 uur eindigt. Deze dag mag je niet missen!

Datum vrijdag 11 februari 2022
Locatie Eenhoorn
Plaats Amersfoort

Accreditatie

Toegekend NVOG, KNOV (cat. A), NAPA, Kwaliteitsregister V&V (6 pnt), VSR (5 pnt); bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239

Het inschrijfgeld bedraagt bij online deelnemen: € 209

Op locatie én online: we hopen dat deze bijeenkomst (evt. met beperkte groepsgrootte) op locatie kan plaatsvinden. Daarom gaan we uit van een hybride bijeenkomst (deels op locatie, deels online). U kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven.

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, physician assistants, verpleekundig specialisten, O&G-verpleegkundigen, kraamverzorgenden, DOULA’s / geboortecoach en zij die hiervoor in opleiding zijn.

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2022

vrijdag 11 februari 2022, Amersfoort