Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Zorg rond de pasgeborene

maandag 21 maart 2022, Ede

'Een start zonder stress; onze verantwoordelijkheid'

Niet iedere ouder zweeft tijdens de zwangerschap en de periode tot de geboorte op de bekende roze wolk. Iedere zorgverlener binnen het vakgebied obstetrie en kindergeneeskunde wordt vrijwel dagelijks geconfronteerd met stress, zowel bij de (aanstaande) ouder als bij het kind.

Bij iedereen is wel bekend dat stress niet goed is. Maar wat is de impact hier eigenlijk precies van op de ouder en het zich ontwikkelende kind? En wat kan gedaan worden om de invloed van stress te verminderen en de veerkracht zo groot mogelijk te maken?

Deze vragen worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken; vanaf het moment dat op een echo een aangeboren afwijking wordt gezien tot aan het moment dat het kind met voedingsproblemen naar huis gaat. De sprekers geven niet alleen verdiepende informatie, maar ook handvatten waar je in de praktijk mee aan de slag kunt.

En wat zou het aangenaam zijn als deze dag zonder stressmomenten verloopt. Dit kunnen wij echter niet garanderen. Wij kijken er naar uit elkaar 21 maart te ontmoeten!

Met collegiale groet, namens de symposiumcommissie
Kristin Obilor, manager IC Neonatologie, Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam

Prangende vraag
Om het symposium zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw dagelijks werk, horen wij graag jouw meest prangende vraag. We verloten 2 vrijkaarten onder de inzenders! Klik hier om jouw vraag door te geven.

Truus Vanlier-prijs
Gezocht: Enthousiaste verpleegkundigen, verloskundigen en zorgprofessionals die via posters hun collega’s willen informeren over onderzoeken, projecten of verbeteringen die betrekking hebben op ‘een goed gesprek’ en € 500 willen winnen. Meld je posterpresentatie aan via zorgrond@scem.nl Inzenden is mogelijk tot 14 februari.

Zie rechterkolom voor de criteria en inzenden van de posterpresentatie.

Datum maandag 21 maart 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend NAPA (6 pnt), VSR (5 pnt); aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V, KNOV

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 129

Doelgroep

Kinder-, neonatologie-, obstetrieverpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgenden, verpleegkundig specialisten en physician assistants

Zorg rond de pasgeborene

maandag 21 maart 2022, Ede