Zorg en Welzijn - Symposium

Terug naar selectie

Eerste hulp bij signalen van seksueel misbruik

4 oktober 2018, Utrecht

Seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking is een groot probleem. Onderzoek wijst uit dat bij mensen met een verstandelijke beperking meer dan de helft van de vrouwen en bijna een kwart van de mannen wel eens slachtoffer is geweest van seksueel misbruik. Veelal wonen daders en slachtoffers samen in één huis.

Geconfronteerd te worden met seksueel misbruik is voor mensen zelf een heftige en diep ingrijpende ervaring, maar ook voor betrokkenen zoals zorgprofessionals. Cliënten vertellen vaak niet over hun ervaringen uit angst, schaamte of onwetendheid. Als ze wél signalen afgeven, dan zijn de reacties van de directe omgeving van grote invloed. Oftewel: hoe verleen je eerste hulp bij signalen van seksueel misbruik.

Het symposium geeft inzicht in de factoren die het probleem in stand houden. Maar het verkent ook nieuwe wegen om te werken aan preventie, zoals het hanteren van een individueel veiligheidsplan. Het belangrijkste doel van de dag is om u als professional voldoende bagage mee te geven op dit moeilijke terrein. Zodat u een goede, slagvaardige hulpverlener kunt zijn, die niet verstrikt raakt in emoties en conflicten.

Datum 4 oktober 2018
Locatie Congres- en vergadercentrum Domstad
Plaats Utrecht

Accreditatie

Geaccrediteerd met punten door ABC1 (cluster1), SKJ, Kwaliteitsregister V&V, NIP/NVO (zie PE-online voor details) en Registerplein (zie PE-online voor details).

Inschrijfgeld

Vroegboeken en betalen (tot 3 weken tevoren): € 195,-.
Standaardprijs: € 225,-.

Bij 3 of meer tegelijk inschrijvende en betalende deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van € 20,- per deelnemer.

Doelgroep

Artsen, verpleegkundigen, begeleiders, teammanagers, gedragskundigen en orthopedagogen in de VG-sector. Maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers, sociaal agogen, sociale wijkteams en zedenrechters. Andere belangstellenden zijn eveneens van harte welkom.

Eerste hulp bij signalen van seksueel misbruik

Utrecht, 04-10-2018

Houd mij op de hoogte

* Deze velden zijn verplicht

Twitter

Klik hier voor alle tweets