Gynaecologie / Verloskunde - Cursus

Terug naar selectie

15e WOG-cursus Gynaecologische oncologie

31 januari, 1 februari 2019, Maastricht

Met deze jaarlijkse cursus laten we gynaecologen en assistenten in opleiding tot gynaecoloog (aios) op een kritische wijze kennis maken met de richtlijnen en de State-of-the-Art betreffende de diagnostiek, behandeling en follow-up van gynaecologische tumoren.

De cursus bestaat uit vier tumorspecifieke modules, namelijk cervix-, ovarium-, endometrium- en vulvacarcinoom. De deelnemers wordt gevraagd zich actief voor te bereiden op de cursus, waarbij de casuïstiek en referentieliteratuur ruim van te voren wordt toegezonden. Tijdens de cursus wordt deze casuïstiek verder uitgewerkt in kleine groepjes onder begeleiding van 2 tutoren. Nadien wordt een State-of-the-Art overzicht gegeven van de betreffende module.

Daarnaast zijn er diverse presentaties die voor de gynaecologische oncologie relevant zijn: beeldvorming, radiotherapie, chemotherapie, rol van de minimaal invasieve chirurgie, erfelijkheid, palliatieve zorg, wetenschappelijk onderzoek, nazorg en follow-up na kanker. Met deze interactieve cursus wordt u in 2 dagen weer volledig up-to-date gebracht.

Leerdoelen
(aanbevolen cursus door commissie onderwijs NVOG)
Bereiken van up-to-date kennis van de huidige Nederlandse richtlijnen voor gynaecologische maligniteiten en hier op een kritische en overwogen manier mee kunnen omgaan.

Cursuscommissie
De cursuscommissie bestaat uit 

Katja Gaarenstroom gynaecoloog-oncoloog, LUMC (voorzitter)
Ruud Bekkers gynaecoloog-oncoloog, Catharina Ziekenhuis
Brigitte Slangen gynaecoloog-oncoloog, MUMC
Ronald Zweemer gynaecoloog-oncoloog, UMCU
Datum 31 januari, 1 februari 2019
Locatie Vaeshartelt
Plaats Maastricht

Accreditatie

Toegekend door NVOG (12 pnt) en VVOG (9,5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Gynaecoloog - 1 pers. kamer € 815,-
Gynaecoloog - 2 pers. kamer / delen € 781,-
Aios - 1 pers. kamer € 595,-
Aios - 2 pers. kamer / delen € 561,-

Inbegrepen: 2-daags arrangement incl. 1 overnachting met ontbijt, borrel, diner, 2x lunch en alle cursusbenodigdheden.
Indien u een kamer wilt delen, vul dan svp de naam van uw kamergenoot in onder het veld Opmerkingen in Stap 2 van het inschrijfformulier.

Doelgroep

In oncologie geïnteresseerde gynaecologen en GOA's (gynaecoloog met aandachtsgebied gynaecologie), AIOS (in tweede deel opleiding of met differentiatie oncologie) en fellows gynaecologische oncologie

15e WOG-cursus Gynaecologische oncologie

Maastricht, 31-01-2019