Gynaecologie / Verloskunde - Cursus

Terug naar selectie

Foetale neuro-imaging 2020

Het brein is het enige foetale orgaan dat een continue verandering doormaakt tijdens de zwangerschap. Samen met het uitgebreide scala aan aangeboren en verworven afwijkingen en gegeven de complexe driedimensionale structuur van de hersenen, maakt dit het foetale brein echoscopisch vaak moeilijk te beoordelen.

In deze cursus wordt ingegaan op de normale anatomie en ontwikkeling van de hersenen. Aansluitend worden de belangrijkste foetale hersenafwijkingen onder de loep genomen, zoals afwijkingen in de fossa posterior, ventriculomegalie en migratie en proliferatiestoornissen. Ook zal de prognose van de aangeboren en verworven foetale hersenafwijkingen besproken worden.

Immers, het tijdig herkennen van foetale hersenafwijkingen kan bijdragen tot een betere counseling van de aanstaande ouders en veel onzekerheid voor de geboorte wegnemen.

Gezien het praktische karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25 personen. Als u ervaren bent met geavanceerd ultrageluidsonderzoek, uw praktische echoscopische (inclusief 3D) vaardigheden verder wilt ontwikkelen en geïnteresseerd ben in counseling van patiënten die zwanger zijn van een foetus met een hersenafwijking, is deze cursus voor u bedoeld.

Datum donderdag 13 februari 2020
Locatie Van der Valk Hotel de Bilt-Utrecht
Plaats De Bilt

Accreditatie

Wordt voor 6 punten aangevraagd bij NVOG en BEN

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 339

Doelgroep

Tweedelijns-gynaecoloog en (verloskundige/)echoscopist met ervaring

Foetale neuro-imaging 2020

donderdag 13 februari 2020, De Bilt