Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Verlies in de verloskunde 3

vrijdag 20 november 2020, Ede

Verlies van verwachting

Zwangerschap en de geboorte van een kindje lijken zo normaal en vreugdevol. Toch is het lang niet voor iedereen ‘zomaar’ weggelegd om na een probleemloze zwangerschap een voldragen kindje in de armen te houden. Tijdens deze 3e editie van Verlies in de Verloskunde staat het thema verlies van verwachting centraal en belichten we dit vanuit diverse invalshoeken.

Vrouwencoach Clémence Hessels begeleidt vrouwen rondom zwangerschap, bevalling, moederschap en verliesverwerking en vertelt hierover. Het is oké om verdriet te hebben van een miskraam en daarover te praten. Dit doet Marijn Mennes van NotYetDads, het online platform voor mannen die worstelen met vader worden. Verliescoach Suzanne Brussee stelt dat in geval van een miskraam zorgverleners zich niet altijd realiseren dat de ouders ook verwachtingen hebben van de zorgverleners. Een goed bedoelde opmerking kan verkeerd vallen en zo het gevoel van verdriet en onbegrip van ouders groter maken. Gynaecoloog Mariëlle van Pampus bespreekt de impact van een ongewenste uitkomst op de zorgprofessional: rouwt deze zelf ook?

Verloskundige Marieke Geluk vertelt uit haar eigen ervaring wat een impact het heeft om een kindje te verliezen. Uitvaartverzorgster Siham Qoubaa gaat in op hoe gevoelig het onderwerp ‘de dood’ bij verschillende culturen en religies ligt. Is het überhaupt bespreekbaar en hoe doe je dat? Psycholoog Chris Verhaak staat stil bij de betekenis van een onvervulde kinderwens. Ondanks een groeiend aanbod aan behandelingen wordt de kinderwens lang niet altijd zomaar vervuld. Ruth van den IJssel van het Steunpunt NOVA gaat in op de de praktische kanten als een kindje komt te overlijden. Hoe verzorg je de overleden baby en communiceer je hierover met de ouders?

Kortom, een dag vol informatie én gesprekken over dit belangrijke thema!

Datum vrijdag 20 november 2020
Locatie Pathé
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door NVOG, KNOV, BEN, Registerplein en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt); In verband met de accreditatievoorwaarden voor online scholing worden interactieve momenten in het programma opgenomen.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Verpleegkundige / maatschappelijk werker € 209
Overige zorgprofessional € 239


Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd.

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen O&G en neonatologie, echoscopisten, maatschappelijk werkers, verloskundig geïnteresseerde huisartsen en overige geïnteresseerden

Verlies in de verloskunde 3

vrijdag 20 november 2020, Ede