Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Jonge zwangerschap anno 2021

donderdag 21 januari 2021, online

Vanwege de op dit moment geldende regels van de Nederlandse corona-aanpak vindt deze nascholing online plaats (via livestream)

Uw onmisbare update over de laatste ontwikkelingen

Dankzij de verbeterde diagnostische technieken en toenemende kennis kunnen we steeds vroeger in de zwangerschap onderzoek doen op het ongeboren kind. Nog voor het terugplaatsen van een embryo kunnen we met behulp van PGD al genetische aandoeningen vaststellen. Soms levert dit ook informatie op waar we niet naar op zoek waren, wat eventueel kan leiden tot het besluit het embryo niet terug te plaatsen. Wat betekent dit voor u als zorgverlener?

We zoemen in op de 13-weken echo en wat dit voor gevolgen heeft voor de zorg aan de zwangeren. Ook zijn we nog altijd op zoek naar het beste beleid voor vrouwen die een miskraam hebben gehad. Nederlandse onderzoeken dragen bij aan herziening van dit beleid. Maar deze onderzoeken zorgen ook voor veel ophef in Europa als het gaat om het verwijderen van een septum uit de uterus. Een debat hierover wilt u vast niet missen.

Het zal u niet verrassen dat we, na Zika en COVID-19, als laatste ingaan op schadelijke infecties voor de zwangerschap. Een mooi en afwisselend programma waarmee u weer snel up-to-date bent.

Online 
Gezien de huidige maatregelen is fysiek samenkomen helaas nog niet mogelijk. Wij hebben daarom moeten besluiten deze nascholing geheel online te laten plaatsvinden (via livestream). 

Datum donderdag 21 januari 2021
Locatie livestream
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door KNOV (5 pnt cat. A/2,5 pnt basisechoscopie), NVOG, BEN, NAPA, Kwaliteitsregister V&V (5 pnt) en VVF
Bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, klinische genetici, echoscopisten, fertiliteitsartsen, physician assistants, verpleegkundigen O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Vanwege de op dit moment geldende regels van de Nederlandse corona-aanpak vindt deze nascholing online plaats (via livestream)

Jonge zwangerschap anno 2021

donderdag 21 januari 2021, online