Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Vroeggeboorte - van preventie tot behandeling

donderdag 13 januari 2022, Ede

Vroeggeboorte is een van de belangrijkste complicaties in de zwangerschap. In Nederland worden ruim 12.000 kinderen per jaar te vroeg geboren, met grote gevolgen voor de gezondheid op korte en lange termijn. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van preventie en behandeling dus is het hoog tijd voor een update.

Tijdens deze dag krijgt u antwoord op vele vragen zoals waarom bevalt een vrouw te vroeg? De achtergrond en oorzaken van vroeggeboorte worden besproken. En welke vrouwen hebben een verhoogd risico op vroeggeboorte? De risicofactoren en nieuwste inzichten over het effect van ingrepen aan de cervix of curettages komen aan de orde. Welke invloed heeft leefstijl op vroeggeboorte? Verschillende adviezen gericht op preventie door een gezonde leefstijl passeren de revue. Welke behandelingen zijn effectief in het voorkomen van vroeggeboorte? U hoort alles over cervixlengte-metingen en het effect van progesteron en aspirine. Verder vergeten we uiteraard niet aandacht te schenken aan de nieuwste versie van de multidisciplinaire richtlijn ‘Preventie Vroeggeboorte’.

Met de praktische presentaties gegeven door inspirerende sprekers bent u helemaal bij en kunt u zo de zorg voor de zwangere vrouw verder optimaliseren. 

Congrescommissie
Prof.dr. Martijn Oudijk, gynaecoloog-perinatoloog
Prof.dr. Eva Pajkrt, hoofd afdeling verloskunde
Dr. Marjon de Boer, gynaecoloog-perinatoloog
allen zijn werkzaam bij Vroeggeboorte groep, Amsterdam UMC

P.S. Het programma begint om 09.30 uur en eindigt circa 16.30 uur. Binnenkort volgt meer informatie, inschrijven is al mogelijk!

Datum donderdag 13 januari 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Aangevraagd bij NVOG, KNOV, ABSG, NVK, Kwaliteitsregister V&V, Registerplein

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 269

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen/neonatologen, jeugdartsen, medisch maatschappelijk werkers, verpleegkundigen O&G / jeugd / NICU. Overige belangstellenden zijn van harte welkom!

Vroeggeboorte - van preventie tot behandeling

donderdag 13 januari 2022, Ede