Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Vroeggeboorte - van preventie tot behandeling

donderdag 13 januari 2022, online

Nu geheel online!

Wij stellen uw feedback op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/K5O5H5B1P2B0O7F5E

 

Vroeggeboorte is één van de belangrijkste complicaties in de zwangerschap. In Nederland worden ruim 12.000 kinderen per jaar te vroeg geboren, met grote gevolgen voor de gezondheid op korte en lange termijn. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van preventie en behandeling dus hoog tijd voor een update. 

Tijdens deze dag krijgt u antwoord op vele vragen. Waarom bevalt een vrouw te vroeg? Welke vrouwen hebben een verhoogd risico op vroeggeboorte? Wat is de invloed van leefstijl? Welke behandelingen zijn effectief in het voorkomen van vroeggeboorte? In de ochtend bespreken we de achtergrond en oorzaken van vroeggeboorte. U hoort alles over cervixlengte-metingen en het effect van progesteron en aspirine. ’s Middags komen de risicofactoren en nieuwste inzichten over het effect van ingrepen aan de cervix of curettages aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor public health interventies en verschillende adviezen gericht op preventie door een gezonde leefstijl. Verder vergeten we uiteraard niet aandacht te schenken aan de nieuwste versie van de multidisciplinaire richtlijn ‘Preventie Vroeggeboorte’.

Met de praktische presentaties, gegeven door inspirerende sprekers, bent u helemaal bij en kunt u zo de zorg voor de zwangere vrouw en haar kind verder optimaliseren.

Congrescommissie
Prof.dr. Martijn Oudijk, gynaecoloog-perinatoloog
Prof.dr. Eva Pajkrt, hoofd afdeling verloskunde
Dr. Marjon de Boer, gynaecoloog-perinatoloog
allen zijn werkzaam bij Vroeggeboorte groep, Amsterdam UMC

Datum donderdag 13 januari 2022
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door NVK, NVOG, KNOV (cat. A), NAPA, ABSG, Kwaliteitsregister V&V, Registerplein (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209

voor online deelnemen

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen/neonatologen, physician assistants, jeugdartsen, artsen M&G, medisch maatschappelijk werkers, verpleegkundigen O&G / jeugd / NICU. Overige belangstellenden zijn van harte welkom!

Nu geheel online!

Vroeggeboorte - van preventie tot behandeling

donderdag 13 januari 2022, online