Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

Grote Woorden in de Gezondheidszorg: Acceptatie

7 juni 2019, Amsterdam

Op dit nieuwe symposium gaan we jaarlijks een Groot Woord uit de gezondheidszorg belichten en fileren. Het programma wordt ontwikkeld door psycholoog en psychotherapeut Thom van den Heuvel en journalist Piet-Hein Peeters. Als eerste Grote Woord in 2019 behandelen we: Acceptatie.

Acceptatie is een begrip dat zowel om zorginhoudelijke als financiële redenen in de gezondheidszorg regelmatig wordt gebruikt. Men zou meer moeten accepteren dat gezondheid niet maakbaar is, dat verval, verlies en gebreken erbij horen in het leven. Dit botst echter met het beeld dat Nederlanders anno 2019 van zichzelf en hun omgeving hebben. Acceptatie is geen ’competentie’ die in onze cultuur actief wordt aangeleerd. Sterker nog, het is maar de vraag of dat kan.

Kortom, acceptatie is een belangrijk maar ook complex begrip in de gezondheidszorg. Dus een mooi Groot Woord om onze nieuwe serie mee te beginnen.

Het programma is in ontwikkeling en volgt spoedig. Noteert u de datum alvast in uw agenda?

Wist u dat ...
Het beeldmerk Plato toont? Hij zag al de waarden in van de holistische benadering: "U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen. U moet niet proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken; als u het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet u beginnen met het genezen van de ziel. Dit laatste is het belangrijkste. Laat niemand u overhalen zijn lichaam te genezen, als hij u niet eerst gevraagd heeft zijn ziel te genezen. De grootste fout die dokters in onze tijd bij de behandeling van het lichaam maken is, dat ze beginnen met de ziel van het lichaam te scheiden.”

Datum 7 juni 2019
Locatie Koninklijk Instituut voor de Tropen
Plaats Amsterdam

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269,-
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 299,-

Grote Woorden in de Gezondheidszorg: Acceptatie

Amsterdam, 07-06-2019