Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar selectie

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de knop Schrijf u in).

Twee bijeenkomsten + e-learning
Deze nascholing richt zich op het diagnosticeren van benigne huidafwijkingen die patiënten als verdacht bij de huisarts aanbieden. De nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet-pluis, te optimaliseren. Hierdoor wordt afwachtend beleid bij zeker benigne afwijkingen ondersteund en worden onnodige excisies en verwijzingen voorkomen.

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3,5 uur met een aantal weken ertussen. In die weken worden door de deelnemers opdrachten uitgevoerd in de eigen praktijk. De opdrachten bestaan uit het maken van een drietal patiëntcasus met verdachte huidafwijkingen uit de top 12, waarbij gebruik wordt gemaakt van de dermatoscoop. In de tweede bijeenkomst wordt één casus gepresenteerd. De rest van de casuïstiek wordt nagekeken en voorzien van feedback door de cursusleiders na de tweede bijeenkomst.

Na afloop van de cursus wordt via e-learning de leerprestatie van de deelnemers getoetst en van feedback voorzien. Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 30 personen. De middagen beginnen om 13.30 uur (lunch vanaf 13.00 uur) en eindigen circa 17.30 uur.

(N.B. de dermatoscoop is een hulpmiddel en geen diagnosticum, er wordt gebruik gemaakt van patroonherkenning als algoritme. Huisartsen die niet in het bezit zijn van een dermatoscoop kunnen een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij deelname aan de nascholing een scoop (type "Heine D20 plus") aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM via scem@scem.nl)

 

Datum 3 april, 14 mei 2019
Locatie Best Western Plus Hotel
Plaats Groningen

Accreditatie

Toegekend door ABC1 (CvAH) (11 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 500,-

Doelgroep

Huisartsen

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de knop Schrijf u in).

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

Groningen, 03-04-2019