Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar selectie

Train-de-Trainercursus: Behandeling van Psychische klachten met het KOP-model

22 juni 2019, Utrecht

Let op: Doordat een van de docenten onverwacht moet afzeggen voor 25 mei is de trainingsdatum verplaatst naar zaterdag 22 juni 2019.

Onlangs is bij Boom uitgevers het boek Psychische klachten in de huisartsenpraktijk, werken met het KOP-model verschenen. Dit boek presenteert een methodische aanpak van psychische klachten die geschikt is voor een groot deel van de psychische problematiek in de huisartsenpraktijk. Voor de implementatie van het KOP-model in de huisartsenpraktijk is het plan opgevat trainers/docenten op te leiden.

De training
De training bestaat enerzijds uit opfrissen en vergroten van kennis en toepassing van het KOP-model in de huisartsenpraktijk. Anderzijds is er aandacht voor didactische werkvormen die toegepast kunnen worden bij het geven van een KOP-cursus. Na deze dag bent u in staat, alleen of in koppels, een eendaagse cursus KOP-model te geven. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt circa 17.00 uur.

Ter voorbereiding op deze Train-de-traincursus wordt u gevraagd het boek Psychische klachten in de huisartsenpraktijk, werken met het KOP-model te lezen. Mocht dit nog niet in uw bezit zijn, kunt u dit bestellen bij Boom uitgevers: klik hier

Docenten
De docenten van deze cursus zijn Paul Rijnders (auteur van het KOP-model en het boek) en Richard Starmans, kaderhuisarts GGZ en een van de medeauteurs van het boek. Inhoudelijke vragen kunt u aan de docenten stellen via paul@rijnderspsydiensten.nl of rstarmans@shg.nl

Na de training
Na de training treedt u toe tot de expertgroep van docenten KOP-behandeling die kennis en ervaring uitwisselen over het geven van KOP-cursussen. U bent bekwaam en bevoegd om de eendaagse cursus KOP-model te geven. Deze kunt u naar keuze in eigen beheer organiseren (met ondersteuning van SCEM) of geheel georganiseerd door SCEM met een gepast docenthonorarium.

Datum 22 juni 2019
Locatie Seats2meet
Plaats Utrecht

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 250

Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en lunch. Voor het bestellen van het boek bij Boom uitgevers: klik hier

Doelgroep

Huisarts, psycholoog en POH-GGZ

Let op: Doordat een van de docenten onverwacht moet afzeggen voor 25 mei is de trainingsdatum verplaatst naar zaterdag 22 juni 2019.

Train-de-Trainercursus: Behandeling van Psychische klachten met het KOP-model

Utrecht, 22-06-2019