Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

Jeuk bij de oudere patiënt anno 2021

donderdag 27 mei 2021, Lunteren

Dit symposium vindt, voor zover de maatregelen het toestaan, hybride plaats (deels op locatie, deels online)

Jaarlijkse update met nieuwe ontwikkelingen

Jeuk komt veel voor, boven de 65 jaar is jeuk zelfs de meest voorkomende dermatologische klacht en kan een sterke negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Bij ouderen kan het moeilijk zijn de oorzaak van het symptoom jeuk te herkennen vanwege de brede differentiële diagnose en de frequente comorbiditeit en polyfarmacie. Het blijft voor de zorgprofessional een grote diagnostische en therapeutische uitdaging. In de praktijk kan voor gerichte diagnostiek een indeling worden gebruikt in de categorieën ‘jeuk met zichtbare huidafwijkingen’ en ‘jeuk zonder zichtbare huidafwijkingen’. De meest voorkomende oorzaak van jeuk bij ouderen is een droge huid (xerosis cutis). In de eerste lijn is vaak sprake van jeuk door een huidaandoening, echter er moet ook gedacht worden aan een internistische oorzaak.

Tijdens dit praktische congres praten experts u bij. Ook komen aan bod placebo-effecten, genitale jeuk en psychiatrische aandoeningen. U zult meer bekend raken met de laatste inzichten en krijgt een volledig overzicht van het huidig therapeutisch arsenaal. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt circa 21.00 uur.

Tijdens de pauze kunnen deelnemers de sessie ‘Wat doe je op de buitenkant?’ bijwonen, over de zin en onzin van indifferente dermatica (max. 40 deelnemers). Kortom, een dag die u niet mag missen!

Online én op locatie
Voor zover de corona-maatregelen het toestaan, wordt deze bijeenkomst hybride (deels op locatie, deels online) georganiseerd. Toegekende accreditaties zijn eveneens geldig voor de online versie. Voor het online bijwonen geldt een gereduceerd inschrijfgeld. U kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven. Indien op de datum van de bijeenkomst fysiek scholen niet mogelijk is, vindt deze geheel online plaats. Wij houden u op de hoogte.

Datum donderdag 27 mei 2021
Locatie De Werelt
Plaats Lunteren

Accreditatie

Toegekend door NVKG, VSR (5 pnt); aangevraagd bij ABC1 (Verenso/CvAH), Kwaliteitsregister V&V
Bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline zal aanvullend accreditatie worden aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 269

Online deelnemen
Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Doelgroep

Specialist ouderengeneeskunde, geriater, huisarts, geriatrieverpleegkundige, ouderenverpleegkundige, werknemer van hospices, verpleegkundig specialist, praktijkverpleegkundige, praktijkondersteuner ouderengeneeskunde. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom

Dit symposium vindt, voor zover de maatregelen het toestaan, hybride plaats (deels op locatie, deels online)

Jeuk bij de oudere patiënt anno 2021

donderdag 27 mei 2021, Lunteren