Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Weerbaarheid en veerkracht

donderdag 4 november 2021, Ede

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen waarvoor dank:
https://www.survio.com/survey/d/Q2R7C1D4R5O3P4U5L

 

Versterken waar nodig in de leefwereld van jongeren

Haal het beste uit jezelf! Succes is een keuze! Jongeren van nu groeien op in een wereld waar alles mogelijk lijkt. Via sociale media zien ze hoe leeftijdgenoten uitzonderlijke prestaties neerzetten of op bijzondere plekken zijn, omringd door vrienden en altijd met een perfecte look.

Tegelijkertijd hebben nog nooit zoveel scholieren een psycholoog bezocht of slikken medicatie om te kunnen voldoen aan de eisen uit hun omgeving. En lijkt de kloof tussen sociaaleconomische omstandigheden en (onderwijs)mogelijkheden alleen maar toe te nemen.

Op deze dag verkennen we hoe weerbaar jongeren zijn, ondanks keuzestress en verwachtingen. Met experts gaan we in op hoe professionals de veerkracht van jongeren kunnen versterken én wanneer je mag (of moet?) vertrouwen op de kracht van deze generatie. Met de sprekers gaan we in dialoog over de dunne balanceerdraad tussen voorkomen dat het uit de hand loopt en onnodig problematiseren. En hoe staat de jeugd er eigenlijk zelf in?

U wordt door het programma geleid door journalist en auteur op het gebied van Kinderen en gezinnen in kwetsbare of risicovolle omstandigheden Merel van Dorp.

Datum donderdag 4 november 2021
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG (4 pnt), Kwaliteitsregister V&V (5 pnt), LV POH-GGZ (6 pnt) NIP/NVO (ook geldig voor SKJ) (4 pnt herregistratie/2 pnt opleiding)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 249
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 279

Doelgroep

Psycholoog, orthopedagoog, kindercoach, jeugdhulpverlener, jeugdarts, jeugdverpleegkundige, POH-GGZ, kinderarts, social pediater; andere belangstellenden van harte welkom

Weerbaarheid en veerkracht

donderdag 4 november 2021, Ede