Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kinderorthopediecongres 2019

12 maart 2019, Ede

Voor het 9e achtereenvolgende jaar organiseren wij samen met het Sophia Kinderziekenhuis een congres over Kinderorthopedie.

’s Ochtends staat het pijnlijke been centraal; van heup tot voet. Met de blik vanuit de tweede lijn proberen we voor u een overzicht te geven van de vele mogelijke oorzaken van been- en voetpijn. Eén spreker zal haar promotieonderzoek over patellofemorale pijn toelichten. Is oefentherapie zinvol? Is een MRI nodig om kraakbeenafwijkingen aan te tonen? Door wetenschappelijk onderzoek zullen we daar het antwoord krijgen.

De lunchlezing zal traditioneel plaatsvinden voor de podologen, podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers. Eén van de kinderorthopeden zal daarna vervolgen met een overzicht van stand- en lengteafwijkingen van de benen. Wat is nog normaal en waar begint het pathologisch te worden? Wat kan de kinderorthopedisch chirurg in zo’n geval betekenen? De sessie na de theepauze is gereserveerd voor een uitgebreid exposé over sikkelcelziekte door een ervaren kinderarts. Wat is het en welke klachten en problemen kunnen deze patiënten krijgen? De kinderorthopedisch chirurg wordt vaak gevraagd als er pijnlijke gewrichten en mogelijk osteonecrose van de heupkoppen ontstaat.

Tot slot natuurlijk weer een speciale gastlezing. Dit keer zal de flamboyante dr. Boni Rietveld die in den Haag al jarenlang een praktijk heeft speciaal voor dansers en musici, vertellen over zijn bijzondere patiënten.

Datum 12 maart 2019
Locatie CineMec
Plaats Ede

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij NVK, ABSG (AJN), KNGF (registers algemeen en kinder), Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V en ADAP (Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, VvOCM, Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, Stichting LOOP – Registerpodoloog / Podoposturaaltherapeut en VGN.
Bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 199,-
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 229,-

Doelgroep

(Kinder)orthopeden, (kinder)fysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, jeugdartsen, kinderartsen, revalidatieartsen, podotherapeuten, (register)podologen, orthopedisch instrumentenmakers, gipsverbandmeesters, manuele therapeuten, bewegingswetenschappers, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en andere belangstellenden

Kinderorthopediecongres 2019

Ede, 12-03-2019