Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Expertisedag voor de Jeugdverpleegkundige

vrijdag 11 september 2020, Ede

Voor deze 3e editie heeft u zelf de thema’s mogen kiezen! Het ontmoeten van experts die deskundig zijn en inspirerend kunnen vertellen, vertaalt zich deze dag in een 6-tal nieuwe en interessante onderwerpen.

U koos o.a. voor prematuren, rouw, ondergewicht en syndromen. Wij kozen voor neonatoloog Angelique Haringsma, kinderarts en eetstoornisexpert Annemarie van Bellegem, rouwtherapeut en psycholoog Leoniek van de Maarel en een kinderarts erfelijke en aangeboren aandoeningen dr. Stella de Man. Daarnaast vertelt een moeder van een prematuur geboren tweeling wat dit voor haar betekende. Als speciale gast hebben wij Henno Oldenbeuving, trendwatcher op het gebied van Millennials, bereid gevonden te spreken. Millennials zijn de ouders van de jonge kinderen van nu. Hoe halen zij hun informatie binnen? Maar belangrijker nog: hoe sluit u als jeugdverpleegkundige aan bij hun belevingswereld bij het geven van advies en informatie?

Ook mag u een uur lang in gesprek, mede aan de hand van veel casuïstiek, met prof. Suzanne Pasmans, kinderdermatoloog en Nicole van Woerden, kinder- en forensisch arts. Hebben we te maken met een huidverkleuring of is er sprake van een niet-pluis-situatie?

Alle sprekers hebben een praktisch verhaal waarbij hun kennis en kunde worden gerelateerd aan het sociale domein en de jeugdgezondheidszorg. Wat speelt er, wat zijn de laatste ontwikkelingen en hoe kunt u deze toepassen in uw eigen werk? U kunt zo nog beter bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van jeugd, en antwoorden op eventuele zorgvragen van ouders en kinderen. Met het centrale thema ‘Wat kunt u als jeugdverpleegkundige doen’ sluit deze dag aan bij de wens tot deskundigheids- bevordering en professionele ontwikkeling. Laat u inspireren en ontmoet uw collega’s!

Datum vrijdag 11 september 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door Kwaliteitsregister V&V en Verpleegkundig Specialisten Register (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 229

Geef bij inschrijving in het veld 'opmerkingen' aan of u kiest voor 'locatie' of 'online'

Doelgroep

Jeugdverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

Expertisedag voor de Jeugdverpleegkundige

vrijdag 11 september 2020, Ede