Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kinderneurologie 2020

vrijdag 15 mei 2020, Lent

Moeheid, gedragsveranderingen en motorische problemen op de kinderleeftijd

Met gepaste trots presenteren wij u alweer het 5e symposium Kinderneurologie. Graag nodigen we u uit met ons het eerste lustrum te vieren en deel te nemen aan ook nu een gevarieerd en praktisch programma.

Jolanda Schieving & Charlotte Haaxma
team Kinderneurologie, Radboudumc

In het eerste gedeelte staat de klacht moeheid centraal, een klacht die u regelmatig tegen komt en waar veel verschillende oorzaken voor bestaan. We besteden speciale aandacht aan mitochondriële aandoeningen, een van de mogelijke maar wel zeldzame oorzaken van moeheid bij kinderen waar Charlotte Haaxma veel ervaring mee heeft.

Het tweede blok gaat over gedragsproblemen bij kinderen. Het gebruik van genotsmiddelen en drugs is de laatste tijd veel in het nieuws en zorgt voor acute of zelfs chronische gedragsproblemen. Ties Eikendal, SEH-arts, geeft u handvatten hoe intoxicaties te herkennen en bespreekbaar te maken. Mori van de Bergh werkt als kinder- en jeugdpsychiater en geeft aanwijzingen om autisme te herkennen in uw dagelijkse praktijk en adviezen voor het begeleiden van kinderen en ouders.

In het derde deel kijken we naar motorische problemen. Kinderneuroloog Jolanda Schieving leert u op interactieve wijze te herkennen wanneer sprake is van de bewegingsstoornissen ataxie en dystonie. Op welke wijze kunt u deze kinderen zo optimaal mogelijk begeleiden? Het laatste onderdeel blijft nog een verrassing. We lichten wel vast een tip van de sluier: spierziekten.

Kortom, wederom een dag waar u bij wilt zijn!

Datum vrijdag 15 mei 2020
Locatie Van der Valk
Plaats Lent

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij ABSG, NVK, Kwaliteitsregister V&V, VSR, KNGF en Keurmerk Fysiotherapie

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Verpleegkundige € 189
Overige € 209

Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd.

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, (kinder)fysiotherapeuten en andere belangstellenden

Kinderneurologie 2020

vrijdag 15 mei 2020, Lent