Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Expertisedag voor Jeugdartsen 2022

donderdag 10 februari 2022, online

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/W4J9D6C6R6A4L0Q7Z

 

Verdieping van kennis en kunde vanuit diverse specialistische vakgebieden

Met veel plezier hebben we de evaluatie gelezen van de eerste editie Expertisedag voor Jeugdartsen. Met uw positieve beoordeling en ideeën is ook nu een programma samengesteld waarin de dagelijkse praktijk centraal staat: wat is uw rol, waar moet u op letten, wanneer en naar wie verwijst u? Deskundige specialisten vertellen op inspirerende wijze hun verhaal.

Vanwege het grote succes vorig jaar hebben we het spreekuur wat prominenter opgenomen. Longgeluiden, hoesten, heesheid, trommelvliezen, en problemen die als triviaal en alledaags worden gezien maar het eigenlijk niet zijn; u kunt al uw vragen kwijt aan zowel KNO-arts Christine van Gogh als kinderlongarts Joël Israëls. Verder wordt u door kinderarts-allergoloog Eva Koffeman aan de hand genomen om de potentieel ernstige allergie FPIES te herkennen en adequaat te verwijzen. Ook krijgt u medische achtergrondinformatie van de (kinder) plastisch chirurg over schisis en psychische gevolgen. En wist u dat u elke maand meerdere kinderen met dystonie ziet? Kinderneuroloog Charlotte Haaxma vertelt u alles over dystonie en andere neurologische verschijnselen zodat u weet waar u op moet letten bij het afnemen van een neurologisch onderzoek. Tot slot krijgt u tips en gaat u oefenen met hoe u cultuursensitief kunt werken, en hoort u van ervaringsdeskundige Marianne Kimmel wat wel en wat niet helpt als u hulp wilt bieden bij seksueel misbruik.

Met het centrale thema ‘Wat kunt u als jeugdarts doen?’ sluit deze dag aan bij de wens tot deskundigheidsbevordering en professionele ontwikkeling. Laat u inspireren!

Datum donderdag 10 februari 2022
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door ABSG (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209

voor online deelnemen

Doelgroep

Artsen M&G, jeugdartsen en zij die hiervoor in opleiding zijn

Expertisedag voor Jeugdartsen 2022

donderdag 10 februari 2022, online