Jeugdgezondheidszorg - Cursus

Terug naar selectie

Het verschil maken – masterclass over omgaan met pubers anno 2022

dinsdag 8 maart 2022, Utrecht

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/P7Q3C7G8D3W8O9I8F

Wat betekenen leeftijd, talentontwikkeling, motivatie en trends voor onze jongeren en wat kunnen (moeten) we daar als professionals mee? Wat kun jij doen om het verschil te maken voor de jongere waar jij mee in aanraking komt? Wat hebben ze nodig en wat werkt? In een enthousiasmerende dag word je meegenomen in het hoofd van de adolescent anno 2022 en de wereld waarin zij opgroeien.

We gaan samen kijken wat de verschillen tussen jongeren zijn en hoe we de potentie van elke jongere optimaal kunnen benutten. Uitblinken lijkt steeds meer een thema van deze tijd, maar hoe laat je de jongeren focussen in een veranderende maatschappij met zo’n grote informatiestroom? Wat mag je gezien de breinontwikkeling in deze leeftijd verwachten als het gaat om plannen en gedrag van je jonge patiënten? Wat werkt in de benadering en communicatie met jongeren? Hoe motiveer je ze?

Vanuit het perspectief van de jongeren kijken we naar trends. En over de steeds groter wordende sociale kloof tussen de verschillende groepen jongeren. Hoe helpen we ze hier hun weg in te vinden en mee om te gaan?

Aan het einde van de dag ben je geënthousiasmeerd, geïnspireerd en heb je tools die je helpen bij het begrijpen van, motiveren, communiceren en omgaan met jongeren. Praat met ons mee!

     
Tischa Neve   Henno Oldenbeuving

 

Datum dinsdag 8 maart 2022
Locatie Jaarbeurs
Plaats Utrecht

Accreditatie

Toegekend door ABSG, VSR, Kwaliteitsregister V&V (4 pnt), SKJ (4,75 pnt), Registerplein (4,5 pnt); aangevraagd bij NIP/NVO. Kinderartsen kunnen gebruik maken van '25%-regeling accreditatie buiten eigen vakgebied'.
Bij voldoende gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Artsen M&G, jeugdartsen, sociaal pediaters, psychologen, orthopedagogen, gedragstherapeuten, maatschappelijk werkers en iedereen met interesse voor jongeren

Het verschil maken – masterclass over omgaan met pubers anno 2022

dinsdag 8 maart 2022, Utrecht