Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kinderneurologie 2022

vrijdag 20 mei 2022, Ede

Van harte nodigen wij u uit voor het 6e congres Kinderneurologie! Aan de hand van uw wensen over nieuwe onderwerpen hebben we dit jaar gekozen voor twee centrale thema’s waar vanuit meerdere invalshoeken aandacht aan wordt besteed:
1) Het kind met een ontwikkelingsachterstand
2) Het kind met spierzwakte

In het eerste deel staat het kind met een ontwikkelingsachterstand centraal. Hoe herkent u of er sprake is van een ontwikkelingsachterstand of dat er sprake is van een kind dat zich weliswaar trager maar toch nog binnen het normale spectrum ontwikkeld? Ook worden de mogelijke oorzaken besproken waarbij o.a. aandacht is voor het herkennen van een genetisch syndroom of een stofwisselingsziekte. En we kijken naar wie u kunt verwijzen als u zich zorgen maakt. Ook is er aandacht voor het begeleiden van het kind en de ouders waarbij een diagnose van een zeldzame genetische aandoening is gesteld. Kortom, we belichten het kind met een ontwikkelingsachterstand vanuit verschillende kanten.

In het tweede deel kijken we naar het kind met spierzwakte. Hoe kunt u herkennen dat er sprake is van spierzwakte bij baby’s, peuters, kleuters of oudere kinderen? Daarnaast is er aandacht voor de mogelijke oorzaken en hoe u kunt bijdragen aan de herkenning van de ziektebeelden. Hoe wordt tegenwoordig de diagnose gesteld en wat zijn behandelmogelijkheden? Tot slot nemen we ook hier de verschillende verwijsopties door en hoe u in uw praktijk deze kinderen zo goed mogelijk kunt begeleiden en ondersteunen.

Door te kiezen voor twee thema’s is er ruim de tijd de onderwerpen uitgebreid te behandelen en de vragen die bij u leven te beantwoorden. We nodigen ook een kind en zijn ouders uit zodat u eveneens kennis maakt met hun perspectief. Zo hopen we u te voorzien van praktische informatie zodat u eigenlijk niet kunt wachten om het weekend na dit congres met deze kennis aan de slag te gaan in uw dagelijkse praktijk

Wij kijken er naar uit u allemaal (weer) te ontmoeten!

Jolanda Schieving, kinderneuroloog
Team Kinderneurologie Radboudumc

Datum vrijdag 20 mei 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door KRF-NL (vrij, alg., kinder), Keurmerk Fysiotherapie, NVK, ABSG, Kwaliteitsregister V&V, VSR, ADAP (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:

Verpleegkundige € 209
Overige € 239

Doelgroep

Kinderartsen, artsen M&G, jeugdartsen, (kinder)fysiotherapeuten, (kinder)oefentherapeuten, verpleegkundig specialisten en jeugd- en kinderverpleegkundigen

Kinderneurologie 2022

vrijdag 20 mei 2022, Ede