Jeugdgezondheidszorg - Cursus

Terug naar selectie

Slaapproblemen bij kinderen en jongeren

donderdag 1 december 2022, Baarn

Van theorie naar praktijk in een verdiepende masterclass

Vermoeidheid komt veel voor bij kinderen en jongeren. Soms is dit zodanig dat dit tot schoolverzuim leidt. Bij een deel van deze jongeren speelt er onderliggend een slaapprobleem zoals slapeloosheid, een verschoven biologische klok of soms een meer zeldzame slaapstoornis zoals narcolepsie. Maar hoe herken je deze slaapstoornissen? Hoe breng je het slaappatroon in kaart en wat is de rol van slaaptrackers, die veel mensen hebben? En als er sprake is van een slaapstoornis, hoe pak je dat dan aan?

In deze masterclass gaan we interactief, aan de hand van casuïstiek aan de slag met slaap en slaapproblemen bij kinderen en jongeren. Naast de evaluatie van het slaappatroon en de behandeling van veel voorkomende slaapstoornissen in de basisschool- en adolescente leeftijd, zoals chronische slapeloosheid en een verschoven biologische klok, gaan we ook in op de rol van melatonine, en de relatie tussen drugsgebruik en slaapproblemen.

Datum donderdag 1 december 2022
Locatie Kasteel Groeneveld
Plaats Baarn

Accreditatie

Aangevraagd bij ABSG, Kwaliteitsregister V&V, VSR. Kinderartsen kunnen gebruik maken van de regeling '25% van de accreditatiepunten buiten eigen vakgebied'

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Jeugdartsen, artsen M&G, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, kinderartsen en orthopedagogen

Slaapproblemen bij kinderen en jongeren

donderdag 1 december 2022, Baarn