Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kwetsbare Meisjes

vrijdag 10 maart 2023, Amersfoort

Achteruitgang mentale gezondheid reden tot zorg!

Meisjes halen de jongens in. En dat is geen positieve verandering. Steeds meer meiden laten delinquent gedrag zien, recent onderzoek toont meer psychische en gedragsproblemen aan, er spelen gendervraagstukken. Kortom, hun mentale gezondheid gaat hard achteruit. Ook reageren meisjes anders op behandeling dan jongens. Het gevolg? Ze worden van de ene naar de andere specialist verwezen – waarbij ze eerst op de wachtlijst belanden. Welke problemen zijn anders dan voorheen en wat is daarvan de oorzaak? En nog belangrijker: hoe pakken we hun problemen integraal aan en niet ieder voor zich, vanuit zijn eigen specialisme?

Op dit symposium hoor je waarom en op welke gebieden we ons anno 2023 zorgen moeten maken over meisjes. Aan de hand van recente inzichten en nieuw onderzoek bespreken we de problemen waarmee zij te maken hebben. Zo krijg je uitleg over de (verschillende) risico’s bij meisjes met een lager en een hoger schoolniveau en over het hoe en waarom van de toenemende criminaliteit onder meisjes. In de middag besteden we aandacht aan een aantal veelvoorkomende psychische problemen: hechtingsproblematiek, borderline stoornis en genderdiversiteit. Uiteraard steeds met aandacht voor signalering, aanpak en communicatie.

Met deze informatie buigen we ons samen over een complexe casus, waarbij verschillende professionals een rol kunnen spelen. Zo wordt de theoretische kennis die je deze dag opdoet ook direct praktisch toepasbaar gemaakt.

Kortom: Een rijke dag waar problemen van meisjes van alle kanten worden belicht en je adviezen over een integrale aanpak mee naar huis neemt. Jij bent er toch ook bij op 10 maart?

Datum vrijdag 10 maart 2023
Locatie De Eenhoorn
Plaats Amersfoort

Accreditatie

Toegekend door NVK (5 punten); aangevraagd bij NIP (NVO/K&J), VGCt, ABSG, LV POH-GGZ, Kwaliteitsregister V&V en SKJ

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

Voor Jeugd GGZ, JGZ en Jeugdzorg: (kinder- en jeugd)psychologen, gedragstherapeuten en orthopedagogen, arts M&G, POH-GGZ en - jeugd, jeugdartsen en -verpleegkundigen, wijkteams, jeugdzorgwerkers, jeugdcoaches en kinderartsen; andere belangstellenden zijn eveneens van harte welkom

Kwetsbare Meisjes

vrijdag 10 maart 2023, Amersfoort