Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Jongeren & Genderidentiteit

vrijdag 31 maart 2023, Zeist

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u het evaluatieformulier invullen: 
https://www.survio.com/survey/d/W6A2X6H9H3C1X6A1C

 

Wat moet je weten en wat kun je doen?

Transgender, genderfluïde, cis, non-binair…  hoe ga je als professional om met de vele gendervormen die er bestaan (spoileralert: het zijn er meer dan je denkt)? Het lijkt alsof genderdiversiteit steeds meer voorkomt, in de media, op het schoolplein, dus ook bij jou in de praktijk. Zijn gendervraagstukken een hype, een uiting van de zoektocht naar je identiteit als puber of komt het gewoon veel meer voor dan we dachten?

Genderdiversiteit is steeds meer zichtbaar en het aantal aanmeldingen (en daarmee wachtlijsten) bij gespecialiseerde jeugdgenderteams is enorm gestegen. Veel jongeren zouden goed daarbuiten geholpen kunnen worden, alleen is het zorgveld hier nog niet op ingericht qua kennis en kunde. Veel professionals hebben vragen wat de meest passende zorg voor deze jongeren is. Welke basiskennis over genderdiversiteit en ontwikkeling heb je nodig? Wat zijn de goeie vragen om deze onderwerpen met jongeren te bespreken? Welke vragen hebben ouders en hoe ga je hiermee om? Maar ook, wat hoort bij de gendercentra en wat kun je zelf doen in de zorg voor deze jongeren?

Tijdens dit symposium bespreken experts en ervaringsdeskundigen de nieuwste inzichten en geven handvatten om jouw rol in het zorgproces te kunnen invullen. Als zorgprofessionals kunnen we helpen om ook deze jongeren de beste zorg te geven!

Datum vrijdag 31 maart 2023
Locatie Figi
Plaats Zeist

Accreditatie

Toegekend door ABSG, NVK, NVvP, VSR, SKJ, Register Vaktherapie, Kwaliteitsregister V&V (GGZ, Jeugd en SPV) (5 punten); aangevraagd bij NIP (NVO/K&J) en LV POH-GGZ; bij gebleken belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

Voor Jeugd GGZ, JGZ en Jeugdzorg:
(kinder- en jeugd)psychologen en -psychiaters, gedragstherapeuten, orthopedagogen, POH-GGZ en -jeugd, jeugdartsen en -verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, artsen M&G, wijkteams, jeugdzorgwerkers, vaktherapeuten, jeugdcoaches en kinderartsen; ook interessant voor huisartsen en maatschappelijk werkers; andere belangstellenden zijn eveneens van harte welkom

Jongeren & Genderidentiteit

vrijdag 31 maart 2023, Zeist