Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

Verenso najaarscongres: Oud en benauwd

29 november 2018, 's-Hertogenbosch

De vergrijzing in Nederland neemt toe. Dat betekent dat de groep kwetsbare ouderen en patiënten met een complexe zorgvraag groeit, evenals het aantal van hen dat thuis blijft wonen. De specialist ouderengeneeskunde vormt in dit veld een onmisbare speler omdat deze beschikt over een geheel eigen expertise. Als geen ander weten specialisten ouderengeneeskunde dat richtlijnen en protocollen voor veel kwetsbare ouderen niet voldoen. Ook ervaren we veel diagnostische uitdagingen. Toch moeten we elke dag beslissingen nemen over het al dan niet doen van aanvullend onderzoek of het starten van een behandeling. Hoe doet u dat? Welke dilemma’s ervaart u?

Aandacht voor uw dagelijkse praktijk
Een van de gezondheidsproblemen waar een specialist ouderengeneeskunde regelmatig mee te maken heeft, is benauwdheid bij ouderen. Het is een veelvoorkomende en voor patiënten vaak angstaanjagende klacht die verschillende oorzaken kan hebben. Tijdens ons congres kunt u uw kennis toetsen en waar nodig bijspijkeren en is er ruimte om ervaringen te delen. Wat zijn recente ontwikkelingen in achterliggende oorzaken van benauwdheid, zoals hartfalen en COPD? Hoe gaat u om met rokende ouderen? En wat kunnen we leren van andere disciplines? We bieden een programma aan dat inspeelt op uw dagelijkse praktijk en aandacht heeft voor de bijzondere expertise van de specialist ouderengeneeskunde.

Laat u inspireren!
Op deze dag mogen we twee experts uit ons eigen vakgebied verwelkomen, namelijk Leonoor van Dam van Isselt en Daisy Jansen, beiden specialist ouderengeneeskunde. Sander de Hosson en Wanda de Kanter zijn longartsen met een landelijke bekendheid die graag met u in discussie gaan over palliatieve zorg en roken. Om u minder keuzestress te bezorgen hebben we dit jaar voor een beperkt aantal sessies gekozen waarin we met elkaar de verdieping opzoeken. 

Het belooft een inspirerende dag te worden die u helpt om de regie nog beter in handen te nemen.

N.B. Dit jaar is er voor gekozen geen voorinschrijving voor de parallelsessies te hebben, u kunt op de dag zelf kiezen aan welke sessie u wilt deelnemen.

Datum 29 november 2018
Locatie 1931 Congrescentrum
Plaats 's-Hertogenbosch

Accreditatie

Toegekend door ABC1/Verenso en Verpleegkundig Specialisten Register (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt bij vroegboeken en betalen (tot 3 weken tevoren):

Lid Verenso € 285,-
Aios € 115,-
Seniorlid Verenso € 115,-
Overige belangstellende € 400,-

 

Bij inschrijven en betalen binnen 3 weken voorafgaand aan de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30,- verhoogd.

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde, sociaal geriaters en aios ouderengeneeskunde. Ook van harte welkom zijn klinisch geriaters en andere medisch specialisten, huisartsen, ouderenpsychiaters, psychologen, artsen verstandelijk gehandicapten, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten.

Verenso najaarscongres: Oud en benauwd

's-Hertogenbosch, 29-11-2018