Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

NVK Congres 2019

19, 20 en 21 juni 2019, Arnhem

40ste congres van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde

We hebben als kinderartsen een prachtig vak, maar ook een drukke en soms stressvolle baan. Als voorzitter van dit 40ste congres is mijn advies dan ook: gun jezelf enkele dagen NVK Congres! Ontspan, laat even de teugels vieren. Spreek af met die gezellige ex-collega waar je lief en leed mee deelde tijdens je nachtdienst. Praat bij met je oude opleiders. Ga lunchen en bespreek die moeilijke casus waarvan je wakker ligt. Maar vooral: laat je verrassen door je eigen vakgenoten. Want ook dit jaar brengen zij de nieuwste wetenschappelijke inzichten en waardevolle praktijkervaringen. Het NVK Congres kun je zien als een vorm van intervisie: zorgen voor zieke kinderen doe je niet alleen, dat doen we samen en dat delen we met elkaar op het NVK Congres.

Wat kun je dit jaar verwachten? Ik licht alvast een tipje van de sluier op.
Op woensdag vormt ethiek de rode draad, met aandacht voor de zorg voor kinderen die we niet beter kunnen maken en thema’s als levensbeëindiging, en vaccineren. De Van Creveld-lezing is in goede handen bij Robert Vermeiren, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie. En de JA besteedt aandacht aan misschien wel de grootste uitdaging waar we mee te maken hebben: de toenemende regel- en administratiedruk, onder de titel Ontregel de zorg! 
Op donderdag bieden we een dagprogramma in samenwerking met de SEH met aandacht voor bijvoorbeeld het kind dat collabeert en het kind met thoracale pijn. Maar je kunt ook kiezen voor een bijdrage van de sectie neonatologie over een landelijk framework om prenatale counseling bij extreme vroeggeboorte te ondersteunen. En wat dacht je van zoiets simpels als …ijzer en ijzersuppletie? Een niet te missen lezing met belangrijke nieuwe inzichten die elke kinderarts dient te weten!
De traditionele AJN NVK dag is dit jaar op vrijdag geprogrammeerd met onderwerpen als ondergewicht, huidverkleuringen en kwesties rond gedrag. Parallel hieraan valt nog veel meer te kiezen, bijvoorbeeld een sessie over de richtlijn high flow, over veilige kindzorg of over onze rol als pleitbezorger. We kijken uit naar het symposium De huilbaby-aanpak die werkt. Wees er snel bij want ik voorspel dat hier veel kinderartsen op af gaan komen.

Natuurlijk ontbreekt het avondprogramma niet. Kom op woensdagavond luisteren naar de PedTalks en blijf donderdagavond gezellig eten en genieten van het Cabaret.

En tot slot: vergeet niet – na je inschrijving - de congresapp Yellenge te downloaden op je smartphone. Hierin vind je straks niet alleen het programma terug, je vindt er moeiteloos je weg mee naar de juiste zaal op Papendal.

Tot 19, 20 of 21 juni. We hebben er zin in!
Chris de Kruiff (voorzitter) namens de Congrescommissie

Overnachtingen
Evenals voorgaande jaren dient u uw overnachtingen rechtstreeks bij de locatie te boeken. Overnachten in hotel Papendal is mogelijk vanaf dinsdag 18 juni. De hotelkosten zijn niet inbegrepen bij de inschrijfgelden.

De kosten voor een 1-persoonskamer (incl. ontbijt) bedragen per nacht:
voor standaardkamer € 116 en voor superiorkamer € 126
De kosten voor een 2-persoonskamer (incl. ontbijt) bedragen per nacht:
voor standaardkamer € 138 en voor superiorkamer € 148
Bovengenoemde prijzen zijn van toepassing nadat u de actiecode NVK019 ingevoerd heeft. Voor het boeken van een kamer, klik hier

Heeft u hulp nodig bij het boeken van uw kamer? Bel 026-4837911.

N.B.Bij het boeken van een kamer, biedt Papendal u o.a. de mogelijkheid om een diner aan te vinken. Mocht u echter een avondprogramma van het NVK Congres volgen op woensdag 19 en/of donderdag 20 juni dan heeft u automatisch het congresdiner geboekt (gelieve dus dan niet de dinermogelijkheid op de Papendal-website aan te vinken).

Datum 19, 20 en 21 juni 2019
Locatie Papendal
Plaats Arnhem

Accreditatie

Woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 juni:
Accreditatie toegekend door Kwaliteitsregister V&V, VSR (19 pnt) en NVK (woe 6 pnt, don 6 pnt, vrij 5 pnt)

Donderdag 20 juni: tevens toegekend door NVSHA (SEH-artsen) en NAPA (Physician Assistants) (6 pnt)
Donderdagavond tevens geaccrediteerd door ABSG (AJN) (2 pnt)
Vrijdag 21 juni: tevens toegekend door ABSG (AJN) en VVAK (vertrouwensartsen) (5 pnt)

Alle dagen: bij gebleken belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

  NVK-leden Gereduceerd* Niet-leden
1. Volledig programma
    incl. sociaal programma
€ 695 € 485 € 795
2. Dagprogramma 19-6 € 255 € 185 € 285
3. Avondprogramma 19-6 NVK € 120 € 120 € 120
4. Dagprogramma 20-6 € 255 € 185 € 285
5. Avondprogramma 20-6 NVK € 145 € 145 € 145
6. Avondprogramma 20-6 AJN - € 90 -
7. Dagprogramma 21-6 € 255 € 185 € 285

* Inschrijfgelden voor NVK senior- en juniorleden, AIOS, ANIOS, studenten, SLAMmers, jeugdartsen, SEH-artsen en verpleegkundigen
**Bij inschrijving na 29 mei worden € 50,- administratiekosten per persoon in rekening gebracht.

Doelgroep

NVK Congres: kinderartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen

Donderdag 20 juni: ook SEH-artsen en -verpleegkundigen
Vrijdag 21 juni: ook jeugdartsen en -verpleegkundigen

NVK Congres 2019

19, 20 en 21 juni 2019, Arnhem