Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

Het Immunologisch Consult

donderdag 8 oktober 2020, Amersfoort

Immuundeficiënties en immuungemedieerde ziektes in de algemene praktijk

Terugkerende infecties, periodiek optredende koorts of ziektes die meerdere orgaansystemen aandoen, het zòu om een afweerstoornis of om een immuundysregulatieziekte kunnen gaan. Maar wanneer moet u hieraan denken? En waaraan dan precies? En hoe nu verder?

Tijdens deze dag laten we zien dat het immuunsysteem, indien het wordt beschouwd vanuit de matrix ‘bouwstenen-functie-(samen)werking-effect’, minder ingewikkeld is dan soms wordt verondersteld. Nadat een fundament is gelegd, bespreken we op interactieve wijze een serie gekende defecten van het immuunsysteem aan de hand van praktijkcasus van patiënten met terugkerende infecties, met bijzondere infecties gecombineerd met bijzondere orgaanaandoeningen of met (terugkerende) koorts of ontsteking in een of meer organen.

Het doel van de nascholing is het verhogen van de alertheid voor en het beter diagnosticeren van immuungemedieerde ziektes. U wordt begeleid door diverse experts binnen het vakgebied:

  Dr. Anna Simon, internist-infectioloog
  Dr. Frank van de Veerdonk, internist-infectioloog
  Dr. Jaap ten Oever, internist-infectioloog
  Dr. Ir. Marcel van Deuren, internist-immunoloog


Allen zijn werkzaam (of geweest) in Het Radboudumc Expertisecentrum voor Immuundeficiëntie en Autoinflammatie (REIA) (onderdeel van het Radboud Centrum voor Infectieziekten–RCI).

Datum donderdag 8 oktober 2020
Locatie De Eenhoorn
Plaats Amersfoort

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij NIV

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Internist € 229
Aios € 179

Inschrijfgeld is inclusief het cursusboek.

Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd

Doelgroep

(Algemeen) internisten (i.o.), maar is ook interessant voor overige specialisten als reumatologen, longartsen, KNO-artsen en zij die hiervoor in opleiding zijn

Het Immunologisch Consult

donderdag 8 oktober 2020, Amersfoort