Paramedisch - Symposium

Terug naar selectie

Rode vlaggen bij ouderen met loopstoornissen

28 september 2018, Ede

Let op: nieuwe datum!

Is het normale veroudering of is het een ziekte?

Ouderdom komt met gebreken; maar wanneer is iemand oud, ziek of heeft hij het begin van een (ouderdoms)ziekte? Wat is normale veroudering en bij welke symptomen of klachten moet u denken aan een ernstige aandoening? Wanneer is pijn of een afwijking tijdens het lopen ‘normaal’, of is het een teken van een onderliggende aandoening? Wat kunt u zelf doen en bij welke signalen moet u direct contact opnemen met de huisarts?

Wat het verschil is tussen 'pluis' en 'niet pluis' zullen verschillende experts u vertellen. Een voorbeeld: een patiënt heeft  duizelingen, een gevoel van onbalans en valneigingen tijdens het lopen. U start uw behandeling en komt maar niet verder. Deze klachten kunnen signalen zijn van een defect aan één van de evenwichtsorganen. Wat kunt u wel doen en wat vooral niet? In hoeverre stelt u het behandeldoel bij? Wanneer stuurt u door?

Kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen krijgen nu vaak tegenstrijdige adviezen over bewegen, lopen en schoenen. Daarom is dit symposium multi-disciplinair. Aan het eind van de dag heeft u een checklist voor herkenning van vroege én alarmsymptomen van zes ernstige onderliggende aandoeningen.

Het programma begint om 09.45 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) en eindigt circa 16.45 uur.

Datum 28 september 2018
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Geaccrediteerd door VSR, NAPA, VRA, Stichting LOOP (Registerpodoloog / Podoposturaaltherapeut), Keurmerk Fysiotherapie en ADAP (Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck VvOCM en Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten) (5 pnt) en VGN (1 pnt); aangevraagd bij KNGF.
Bij voldoende belangstelling zal aanvullend accreditatie aangevraagd worden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 189

Doelgroep

Fysiotherapeuten, oefentherapeuten, revalidatieartsen, podotherapeuten, orthopedisch instrumentenmakers, gipsverbandmeesters, manueel therapeuten, bewegingswetenschappers, verpleegkundig specialisten en Physician Assistants

Let op: nieuwe datum!

Rode vlaggen bij ouderen met loopstoornissen

Ede, 28-09-2018