Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

DCD anno 2019

5 april 2019, Lunteren

Developmental Coordination Disorder, waar staan we nu?

Voor kinderen met developmental coordination disorder (DCD) is het niet vanzelfsprekend een dag mee te maken zonder iets te laten vallen, te knoeien of als laatste gekozen te worden in de gymles. Het aanleren van motorische vaardigheden verloopt bij hen immers niet vanzelfsprekend en soepel. Vanwege de hoge prevalentie van DCD bent u als zorgprofessional ongetwijfeld bekend met deze kinderen.

Als DCD vroeg gesignaleerd wordt, diagnostiek tijdig plaats vindt en de meest passende interventie wordt aangeboden, kunnen secundaire gevolgen op psychosociaal gebied voorkomen worden. Ook kan het kind met DCD dan, zowel in de (pre)basisschoolleeftijd als in de adolescentie, vanuit een gevoel van competentie mee doen op school, thuis en in de vrije tijd. De nieuwe richtlijn DCD biedt u een professionele evidence based onderbouwing voor uw werk met deze kinderen.

Filmmateriaal en presentaties door experts nemen u mee naar de betekenis van recente inzichten voor uw werkzaamheden. U krijgt adviezen die u meteen de volgende dag in de praktijk kunt toepassen. Nu de richtlijn diagnostiek en behandeling DCD bijna gereed is, is er veel te bespreken.

Datum 5 april 2019
Locatie De Werelt
Plaats Lunteren

Accreditatie

Toegekend door NVK (5 pnt), Kwaliteitsregister V&V, VSR, Keurmerk Fysiotherapie (6 pnt) en ABSG (AJN), ADAP (EN/NVLF/VVOCM) (5 pnt), KNGF (Kwaliteitsdeel, Algemeen, Kinder. 5 pnt)
Bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 199
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 229

Doelgroep

Jeugdarts, kinderarts, kinderfysiotherapeut, jeugdverpleegkundige, verpleegkundig specialist, revalidatiearts, ergotherapeut, oefentherapeut, osteopaat, psycholoog en logopedist.

DCD anno 2019

Lunteren, 05-04-2019