Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kinderneurologie 4

17 mei 2019, Nijmegen

Na drie succesvolle kinderneurologiecongressen hebben wij aan de hand van wensen en verzoeken van deelnemers samen met het team van Jolanda Schieving, Radboudumc wederom een veelzijdig en afwisselend programma gemaakt. 

Op veler verzoek opnieuw aandacht voor het herkennen en behandelen van motore problemen. Nu wordt echter ingezoomd op de achtergronden van hypotonie en hypermobiliteit, en de behandelmethoden. Daarnaast komen de therapeutische mogelijkheden bij bewegingsstoornissen aan de orde. U kunt zelf invloed hebben op de inhoud van deze presentatie door casus aan te leveren.

Voor veel zorgverleners is het herleiden van aanvallen een lastige kwestie. Aanvallen kunnen immers veel verschillende oorzaken hebben. Wanneer moet je nu bijvoorbeeld denken aan epilepsie? U krijgt handvatten die u direct in de praktijk kunt gebruiken. Ook speelt bij velen de vraag wat te doen met chronische vermoeidheid, slaapproblemen en hoofdpijnklachten. U krijgt praktische adviezen en tips waarmee u deze kinderen verder kunt helpen.

Spraaktaalproblemen komen vaak voor op kinderleeftijd. Wat is nog normaal en wanneer is het abnormaal? Hoe maakt u het onderscheid hiertussen? Wat kunnen verschillende hulpverleners doen om een kind verder te helpen? En wat is de meerwaarde van verschillende onderzoeken? Deze en overige vragen die bij u leven, worden in twee interactieve sessies behandeld.

Ook deze editie zal, zoals u van ons gewend bent, veel casuïstiek bevatten. Mocht u geschikte casus hebben (tekst, filmpjes en/of foto’s) dan nodigen we u van harte uit contact met ons op te nemen via lszovan@scem.nl Casuïstiek kan tot maximaal 4 weken voor de aanvang van het congres worden ingestuurd om nog verwerkt te worden in deze editie van het congres.

Wilt u deze dag niet missen, inschrijven is al mogelijk!

Datum 17 mei 2019
Locatie CineMec / Pathé
Plaats Nijmegen

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG, VSR, Kwaliteitsregister V&V, Keurmerk Fysiotherapie (5 pnt) en KNGF (5 pnt/Kwaliteitsdeel)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Verpleegkundige € 179,-
Overige € 199,-

Bij inschrijven binnen 3 weken voorafgaand aan de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30,- verhoogd

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, (kinder)fysiotherapeuten, huisartsen en andere belangstellenden

Kinderneurologie 4

Nijmegen, 17-05-2019