Paramedisch - Symposium

Terug naar selectie

Paramedische behandelplannen voor ouderen met multimorbiditeit

17 januari 2020, Regio Ede

Let op: nieuwe datum

Bij ouderen die de therapeut bezoeken vanwege mobiliteitsproblemen is steeds vaker sprake van multimorbiditeit. Voor de klachten waarmee zij bij jou komen kunnen dus meerdere oorzaken zijn. Een ziekte-specifieke behandeling is dan meestal niet toereikend. Bij een deel van de patiënten zijn de uitkomsten suboptimaal door aanwezigheid van andere aandoeningen. De standaard behandeling kan dan zelfs schadelijke gevolgen hebben. Verschillende experts leggen uit hoe jij kunt helpen om deze groep kwetsbare mensen langer thuis te laten wonen en mobiel te laten blijven.

Nathalie van der Velde bijvoorbeeld. Zij is hoogleraar ouderengeneeskunde en voorzitter van het Landelijk Netwerk Valklinieken. Nathalie legt uit welke veel voorkomende aandoeningen het bewegen beïnvloeden en hoe.  We gaan het hebben over overlappende oorzaken voor klachten als duizeligheid, vallen en vergeetachtigheid. Over de eerste signalen, de kenmerken, verschillen en samenhang van de problemen. Welke meetinstrumenten er zijn en hoe je kunt samenwerken met andere disciplines. 

Hoogleraar Paramedische Wetenschappen Ria Nijhuis legt uit hoe je een programma op maat maakt bij ouderen met multimorbiditeit. Wat is doelgerichte training? Welke trainingen kan de patiënt thuis doen hoe zorg je er voor dat de patiënt je adviezen opvolgt? En wat te denken van de risico’s van polyfarmacie? Je leert welke medicatie het risico op vallen verhoogt, wanneer medicatie onvoldoende werkt of bijwerkingen een te grote rol gaan spelen in iemands functioneren. En in welke gevallen je de mening van de huisarts zou moeten vragen.

Datum 17 januari 2020
Locatie volgt
Plaats Regio Ede

Accreditatie

Is aangevraagd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie, ADAP (Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, VvOCM en Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten). Bij voldoende belangstelling zal aanvullend accreditatie aangevraagd worden

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 189
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 219

Doelgroep

(Geriatrie)fysiotherapeuten, oefentherapeuten, podotherapeuten, praktijkondersteuners, orthopedisch instrumentenmakers, gipsverbandmeesters, manueel therapeuten en andere geïnteresseerden

Let op: nieuwe datum

Paramedische behandelplannen voor ouderen met multimorbiditeit

Regio Ede, 17-01-2020