Paramedisch - Symposium

Terug naar selectie

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten

vrijdag 31 januari 2020, Ede

Als (kinder)fysiotherapeut word je dagelijks met zeer uiteenlopende hulpvragen geconfronteerd die een complexe medische achtergrond kunnen hebben. Het is daarom goed op de hoogte te blijven van wat er in diverse specialistische gebieden gaande is. Ontmoet op deze eerste ‘Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten’ specialisten die niet alleen deskundig zijn, maar ook inspirerend kunnen vertellen. Alle sprekers houden een praktisch verhaal waarbij hun kunde en kennis gerelateerd wordt aan het fysiotherapeutisch vakgebied.

We hebben een gevarieerd programma voor je samengesteld met o.a.:

  • Plas- en poepproblemen bij autisme: speelt hier een gedragsprobleem bij het kind of is er een opvoedprobleem in het gezin?
  • Pijn: hoe ervaren kinderen pijn, voelt een dreumes hetzelfde als een adolescent? Hoe kun je hierop inspelen en wanneer is de pijn een alarmsignaal van iets anders?
  • Verdachte huidplekjes: de fysiotherapeut ziet vaak de huid als eerste, maar welke plekjes zijn normaal en waar gaan alarmbellen bij af? Wat is pluis of niet-pluis? Wat kun je zelf doen? Waar moet je op letten? Wanneer en naar wie verwijs je? Kortom: wat is jouw rol?

Deze dag komen specialisten uit uiteenlopende vakgebieden voor je spreken! Je ontmoet een klinisch psycholoog, een kinderdermatoloog, een kinderanesthesioloog, een kinder- en jeugdpsychiater en andere experts. Een dag die je niet mag missen!

Datum vrijdag 31 januari 2020
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij KNGF (algemeen / register kinderfysiotherapie), Keurmerk Fysiotherapie en ADAP

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 199
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 229

Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten en -oefentherapeuten

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten

vrijdag 31 januari 2020, Ede