Jeugdgezondheidszorg - Cursus

Terug naar selectie

Kinderdermatologie

vrijdag 9 oktober 2020, Leidsche Rijn

Dit symposium vindt online plaats

Vul via deze link de evaluatie in: 
https://www.survio.com/survey/d/J2E1Q3R4M2Y3E4L3L

 

U weet als geen ander dat de huid heel belangrijk is als contactorgaan. Voor aanraking en gevoelssensaties, en zeker ook voor intermenselijk contact. Tijdens deze masterclass wordt u door het team van prof.dr. Suzanne Pasmans uit het Centrum Kinderdermatologie in Rotterdam in een deels interactieve masterclass over de huid bijgeschoold. We gaan ‘back to basics’ door het bespreken van het gezond houden van de huid en door te oefenen in een zalfworkshop.

Anne Zirar, GZ-psycholoog bespreekt de weerstand van ouders en de schaamte die vaak bij zichtbare huidafwijkingen komt kijken.

Uiteraard gaan we in op (voeding en) eczeem, maar ook op infecties en aangeboren afwijkingen. Bijzonder zijn de ‘spoedspreekuurtjes’ gedurende de hele dag. Wat is uw top 3 aan huidaandoeningen waar u alles van denkt te weten? Hoe maakt u de inschatting pluis/niet-pluis? Wat doet u als het vrijdagmiddag 2 uur is, u op tijd weg wilde omdat er een leuk weekend voor de deur staat en u wordt gebeld door de telefoonkamer omdat ze een moeder aan de lijn hebben over haar kind met een rode vlek bij het oog? Moeder maakt zich grote zorgen en is in paniek omdat het ooglid de laatste 2 dagen dikker is geworden. Ze willen haar elders pas over 6 weken een afspraak geven. Moeder is ten einde raad. Wat adviseert u?

Zo leert u in één dag wat voor u van belang is. Interessante presentaties worden afgewisseld met workshops en boeiende casuïstiek met volop mogelijkheid tot interactie. Tevens krijgt u voldoende gelegenheid om zelf of met uw collegae te oefenen.

Datum vrijdag 9 oktober 2020
Locatie Pathé
Plaats Leidsche Rijn

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG, VSR en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt) en ADAP (4,5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 289
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 319

Doelgroep

Jeugdartsen, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, huidtherapeuten en zij die hiervoor in opleiding zijn

Dit symposium vindt online plaats

Kinderdermatologie

vrijdag 9 oktober 2020, Leidsche Rijn