Paramedisch - Symposium

Terug naar selectie

Expertisedag voor Diëtisten 2021

dinsdag 7 december 2021, online

Dagelijks wordt u met zeer uiteenlopende hulpvragen geconfronteerd die een complexere medische en psychologische achtergrond kunnen hebben. Het is daarom goed op de hoogte te blijven van wat er in diverse specialistische gebieden gaande is. Wat kunt u als zorgprofessional doen?

Ontmoet op deze eerste ‘Expertisedag voor diëtisten’ specialisten die niet alleen deskundig zijn, maar ook inspirerend kunnen vertellen. Alle sprekers houden een praktisch verhaal waarbij hun kunde en kennis gerelateerd worden aan uw dagelijkse praktijk. Wat is uw rol, waar moet u op letten, wanneer en naar wie verwijst u? We presenteren een aantal handvatten en hulpmiddelen die u direct kunt toepassen.

Deze dag biedt u een gevarieerd programma. We zijn zeer vereerd dat Koen Joosten, sinds kort hoogleraar en beschermheer van goede voeding voor het zieke én gezonde kind, u komt bijpraten over wat u moet weten over zieke kinderen die geen trek in eten hebben. De ochtend wordt vervolgd met nieuwe inzichten over obesitas. Waarom en hoe spelen veranderingen in de hersenen hierbij een rol? En wat is de impact van moeilijke eters op een gezin? Kinderpsycholoog Tischa Neve vertelt hoe het weer gezellig en ‘normaal’ wordt aan tafel. De ochtend wordt afgesloten met casuïstiek, bijvoorbeeld over door het Consultatiebureau aan u verwezen slecht-etende kinderen; aan welke oorzaken kunt u denken.

Het middagprogramma begint met ARFID: hoe maakt u het onderscheid tussen wel een ARFID-diagnose of niet? Welke tools heeft u als het kind op de wachtlijst voor hulp staat? En met wie kun je hierbij samenwerken? U krijgt onder meer inzicht in de lichamelijke gevolgen van ARFID. Deze zijn groot, zowel op korte als op lange termijn. Vrijwel alle lichaamsfuncties gaan erop achteruit, en dat heeft grote invloed op de kwaliteit van leven vertelt kinderarts Annemarie van Bellegem. Ook besteden we aandacht aan restrictieve diëten bij kinderen: een hype of een trend? Waarom krijgen kinderen een restrictief dieet en welke gevolgen kan dat hebben? We sluiten de dag af met een MDL-quiz waarbij wederom veel beelden worden getoond en besproken.

Met het centrale thema ‘Hoe kunt u als diëtist het beste met deze hulpvragen omgaan?’ sluit dit interactieve programma aan bij de wens tot deskundigheidsbevordering en professionele ontwikkeling.

Laat u inspireren!

Datum dinsdag 7 december 2021
Locatie livestream
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door ADAP (5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239

Doelgroep

Diëtisten, gezondheidsconsulten en zij die hiervoor in opleiding zijn

Expertisedag voor Diëtisten 2021

dinsdag 7 december 2021, online