Paramedisch - Symposium

Terug naar selectie

Expertisedag voor Logopedisten 2021

vrijdag 19 maart 2021, Ede

Vanwege de actuele corona-maatregelen vindt deze nascholing online plaats (via livestream)

Al twee edities van de Expertisedag voor Logopedisten gingen deze voor, waarbij de positieve kritieken van de deelnemers meer dan voldoende aanleiding geven tot deel 3. Ook deze keer weer een keur aan complexe (medische) thema’s die je zelf hebt aangedragen.

Deze dag gaan we onder andere in gesprek met ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB). Zij missen vaak vaardigheden die belangrijk zijn voor de opvoeding, zoals het vermogen om zelfstandig een huishouden te voeren, te leren, het geleerde in andere situaties toe te passen, situaties in te schatten en ondersteuning te vragen en aanvaarden. Hoe kom je tot een goede communicatie zodat optimale samenwerking wordt gecreëerd? En wat is de gouden standaard als het gaat over korte tongbandjes? Wel of niet klieven, wanneer en wat zijn de wetenschappelijke bewijzen? Wat zijn de gevolgen bij late prematuren in groep 4? Zij kunnen op meerdere domeinen uitvallen: gedrag, leren en motoriek. De uitval is vaak subtiel, wat kunt u signaleren? Of welke uitingsvormen in de mond zie je bij neurologische problemen? Welke kun je herkennen en waar wijzen ze op? Wat is pluis, maar wat ook niet? Je hoort van de kinderneuroloog, de logopedist, de KNO-arts, de kinderchirurg en meer!

Als ‘uitsmijter’ neemt jongerencoach Henno Oldenbeuving je mee in de wereld van de Millennials als ouders van jonge kinderen. Wat is hun belevingswereld en hoe sluit je daar als logopedist op aan? Laat je inspireren en neem aan het eind van de dag alle kennis, en vooral een bredere blik mee naar huis!

Online
Gezien de actuele corona-maatregelen vindt deze bijeenkomst online plaats. Toegekende accreditatie is eveneens geldig voor de online versie. Hiertoe zijn interactieve momenten opgenomen in het programma.

Datum vrijdag 19 maart 2021
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ADAP (4,5 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Bovenstaande inschrijfgelden betreffen online deelnemen

Doelgroep

(Preverbaal) logopedisten (i.o.)

Vanwege de actuele corona-maatregelen vindt deze nascholing online plaats (via livestream)

Expertisedag voor Logopedisten 2021

vrijdag 19 maart 2021, Ede