Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kinderneuro-orthopediecongres 2022

donderdag 31 maart 2022, Ede

Loopstoornissen bij kinderen

Voor deze editie van het Kinderorthopediecongres hebben we de titel aangepast naar Kinderneuro-orthopediecongres. We hebben deze titel gekozen omdat bij een eerste observatie het vaak nog niet duidelijk is of het onderliggende probleem neurologisch of orthopedisch is. De gehele dag staat daarom in het teken van observeren en beschrijven van loopstoornissen.

Aan de hand van anamnese en lichamelijk onderzoek gaan we het proces van klinisch redeneren stimuleren om zo tot een goede behandeling of verwijzing te komen. Zo zie je bijvoorbeeld een tenenloper. Denk je dan aan iets neurologisch, of is er een andere oorzaak? Hoe differentieer je dat? Of je ziet een kind van 14 jaar dat mank loopt... aan welke onderliggende oorzaken en pathologie├źn denk je dan? Hierover gaan we met jullie in discussie samen met deskundigen op het gebied van de kinderneurologie, kinderorthopedie, kinderrevalidatie, kinderfysiotherapie en podotherapie.

We hebben veel interactie met de deelnemers en hopen zo een zeer praktijkgerichte congresdag te kunnen verzorgen. We zien jullie graag!

Congrescommissie
Gert Bessems, kinderorthopedisch chirurg
Ellen Hemler, kinderfysiotherapeut
Anita Seinen

Als de dan geldende coronamaatregelen er aanleiding toe geven, wordt de vorm van deze scholing aangepast.

Datum donderdag 31 maart 2022
Locatie Pathé
Plaats Ede

Accreditatie

Aangevraagd bij KRF NL (algemeen en kinder), Keurmerk Fysiotherapie, ABSG (AJN), NVK, ADAP (VvOCM/podotherapeut), NVvP, VGN, NAPA, Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V, Registerpodoloog/Podoposturaaltherapeut (LOOP). Bij voldoende gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 239

Doelgroep

(Kinder)orthopeden, (kinder)fysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, jeugdartsen, kinderartsen, revalidatieartsen, podotherapeuten, (register)podologen, orthopedisch instrumentenmakers, gipsverbandmeesters, manueel therapeuten, bewegingswetenschappers, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en andere belangstellenden. Deze bijeenkomst is ook voor huisartsen zeer interessant

Kinderneuro-orthopediecongres 2022

donderdag 31 maart 2022, Ede