Mondzorg - Symposium

Terug naar selectie

Landelijke Dag voor de Preventieassistent IX

11 januari 2019, Ede

Update december

Er zijn 3 fantastische preventieprojecten genomineerd voor Preventieproject van het Jaar 2019. In willekeurige volgorde:

  • Goede Mondzorg voor Kansarme Gezinnen: Nancy Jiménez Chamizo, tandartsassistente namens de samenwerkende partners in dit project Voedselbank Amersfoort, tandartspraktijk KTA Amersfoort en Dentcoach
  • Inrichten mondzorg naar de standaarden van de richtlijn ‘Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen’: Elise Grutterink, mondhygiëniste Omnios Mondzorg voor Ouderen
  • Bewustwording van effect van gezonde voeding op mondgezondheid en inzet van sociale media om veel mensen te bereiken: Azzie Naser Zadeh, tandarts bij tandartspraktijk De Mondhoek Apeldoorn

Tijdens de Landelijke Dag voor de Preventieassistent kiezen de deelnemers het winnende preventieproject.

Wilt u twitteren over deze bijeenkomst gebruik dan #prevass19

Blijf bij in je vakgebied
Zo af en toe is het goed om te investeren in jezelf, je vakgenoten te zien en met elkaar te spreken over je mooie vak. Je bent immers nooit uitgeleerd! Daarom zetten wij speciaal voor jou een aantal ontwikkelingen in de schijnwerpers. Meer dan voorheen ontmoet je experts die niet alleen deskundig zijn, maar ook inspirerend kunnen vertellen. Jouw rol als preventieassistent staat centraal in hun praktische verhaal. Ook wijzen ze je de weg naar de juiste samenwerkingspartners.

Peter Helderop, logopedist, vertelt over afwijkende mondgewoonten zoals vingerzuigen, liplikken, open mondgedrag, een infantiel slikpatroon of een afwijkende tongpositie. Twee van zijn logopediepraktijken zijn gevestigd in een tandartsenpraktijk. Wat kan jij bijdragen? Kaakchirurg Ellen van Cann bespreekt wat je als preventieassistent moet weten over mondslijmvliesafwijkingen. En drugsexpert Lars van Driel neemt je mee in de wondere wereld van de partydrugs, die helaas een destructieve invloed hebben op het gebit. Je krijgt ook meer inzicht in de lichamelijke gevolgen van een eetstoornis. Deze zijn groot, zowel op korte als op lange termijn, vertelt kinderarts Annemarie van Bellegem je. Vrijwel alle lichaamsfuncties gaan erop achteruit, en dat heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Welke zorgwekkende eettrends op social media zijn er en wat zie je?

Maar er is meer
Ga tijdens de pauzes in gesprek met de standhouders op de informatiemarkt. Ontmoet andere preventieassistenten en wissel kennis en ervaringen uit.

Laat je inspireren en ga met veel praktische tips weer naar huis. Tips die je je volgende werkdag al meteen in de praktijk kunt brengen!

N.B. De lunchsessie is volgeboekt, deelnemen is helaas niet meer mogelijk.

Datum 11 januari 2019
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 180
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 210

Bij 4 of meer tegelijk inschrijvende en betalende deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van € 20,- per deelnemer.

Doelgroep

Preventieassistenten
Preventieassistenten in opleiding
Mondhygiënisten

Landelijke Dag voor de Preventieassistent IX

Ede, 11-01-2019