Mondzorg - Symposium

Terug naar selectie

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2022

vrijdag 8 april 2022, Utrecht

Let op: locatie is gewijzigd

Hét symposium voor de preventieassistent steekt in een nieuw jasje: verfrissend, mix van kennis, verdieping, beleving, hands-on, interactie, ontmoeting en humor met als dagvoorzitter de zingende dokter Ernst van de Pasch.

Ook dit jaar biedt deze dag volop nieuwe informatie op het gebied van de Mondzorg. Naast het plenaire programma kun je deelnemen aan verdiepende masterclasses (parallel gehouden) over trauma in het kindergebit en paro-preventie met als thema mondonderzoek. Daarnaast zijn er demonstraties, casusbesprekingen en een lunchsessie. Uiteraard is er een ludieke afsluiting en kiezen we een Preventieproject van het Jaar 2022.

In de ochtend gaan we kijken wat er aan ‘foutjes’ te zien is op röntgenfoto’s bij jeugdigen. Sinds het vervallen van de ziekenfondsverzekering zie je tegenwoordig weer aan het gebit tot welke sociaal-economische klasse iemand behoort. De gezinnen uit de lagere klasse hebben vaak andere zorgen dan een (aanvullende) tandartsverzekering. Welke mogelijkheden biedt het basispakket en heb je om ouders en kinderen toch te helpen? Als laatste word je meegenomen in de belevingswereld van kinderen met ASS.

In de middag ervaar je hoe je door middel van het maken van een tekening de impact van je boodschap kunt vergroten. Simpele, verhelderende tekeningen verhogen de energie, trekken de aandacht en prikkelen het brein! Tot slot wordt, aangezien een kwart van de Nederlandse bevolking bang is om naar de tandarts te gaan, Virtual Reality Exposure Therapie (VRET) besproken. Bij deze behandeling op maat wordt de patiënt blootgesteld aan bestaande angsten. Kortom, een veelzijdige dag die je niet mag missen! Tot 8 april!

Verkiezing Preventieproject van het Jaar
Voorkomen is beter dan genezen. Een vakkundige preventieassistent is onmisbaar, een goede samenwerking tussen tandarts, mondhygiënist en preventieassistent is essentieel. Daarom organiseert SCEM ook in 2022 de verkiezing ‘Preventieproject van het Jaar’. Doe mee en til samen met je team het vakgebied preventieve mondzorg naar een hoger plan. Presenteer jouw/jullie preventieproject, samenwerkingsverband, best practice of onderzoek op het gebied van preventie in de mondzorg. Stuur je inzending naar scem@scem.nl ovv Preventieproject 2022.

Volgt ons ook op facebook:  

Datum vrijdag 8 april 2022
Locatie Jaarbeurs
Plaats Utrecht

Accreditatie

Erkend door het Register Preventieassistenten

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 229

Bij 4 of meer tegelijk inschrijvende en betalende deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van € 20 per deelnemer

Doelgroep

Preventieassistenten, mondhygiënisten, tandartsassistenten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom

Let op: locatie is gewijzigd

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2022

vrijdag 8 april 2022, Utrecht