Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

AJN NVK Dag 2022

vrijdag 10 juni 2022, Arnhem

Klaar voor de toekomst

Kinderen en jongeren op weg helpen naar een toekomst in gezondheid en welbevinden. Daarin speel je als kinder- en jeugdarts een belangrijke rol. Samen met jullie duiken we daarom in de ontwikkelingen waar jeugdigen anno nu mee te maken hebben én de mogelijkheden die in ons vakgebied liggen om ze te laten doorgroeien tot gezonde, evenwichtige en blije volwassenen.

In een werkelijkheid waar steeds meer jeugdigen vastlopen, om hulp vragen en medicatie krijgen, is de tendens ontstaan om juist te normaliseren. Maar die tegenstelling is niet nodig, legt hoogleraar Ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie Caroline Braet uit, tevens klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Aan de hand van het emotieregulatieprotocol vertelt zij hoe je jeugdigen richting helpt geven aan emoties. Elk jaar groeien meer minderjarigen op in armoede. Het lijkt een complex probleem. Maar ‘straatdokter’ Michelle van Tongeren vertelt vanuit haar eigen praktijkervaring dat misschien een eenvoudige oplossing voor het grijpen ligt – als je die wilt zien.

Als een jongere opbiecht niet naar de meiden- noch naar de jongens-wc te willen, moeten dan de ‘gender’-bellen gaan rinkelen? De seksuele genderontwikkeling in 2022 lijkt misschien ingewikkelder voor meer jeugdigen dan vroeger. Hoe je een kind helpt dat op zoek is naar zijn of haar seksuele identiteit en op welke manier je omgaat met gendervraagstukken, vertellen een jongere en arts, psycholoog en directeur van Check-in-Coaching Kim Horsnell.

Ook als kinder- en jeugdarts wil je ‘bijblijven’ en de huidige digitale mogelijkheden kunnen inzetten. Tijdens de Kennis Carrousel raak je snel op de hoogte van online kansen om kinderen en jongeren te ondersteunen in mentaal en fysiek gezond gedrag. En voor wie nieuwsgierig is of hij/zij de digitale ontwikkelingen van de jeugd van tegenwoordig écht in de smiezen heeft, laat zich inspireren door Rutger van den Berg van Youngworks.

De jeugd heeft de toekomst. Maar hoe die toekomst eruit ziet, hangt sterk af van wat er nú speelt in de levens van kinderen en jongeren. Ontdek met de sprekers en in discussie met elkaar wat dit kan betekenen voor het werk van kinder- en jeugdartsen!

AJN NVK Congrescommissie

Merel van Dorp, sociaal wetenschapper/ journalist
‎Michèle Hoenselaar-Haagmans, arts M&G / Jeugdarts, VGGM
Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+
Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam locatie VUmc
Lidewij Warris, jeugdarts i.o.

Inschrijven
U schrijft in via het inschrijfformulier van het NVK Congres.
Kies hier datum of data van deelname: klik hier

Datum vrijdag 10 juni 2022
Locatie Hotel en Congrescentrum Papendal
Plaats Arnhem

Accreditatie

Vrijdag 10 juni: toegekend ABSG (4 pnt), VSR, Kwaliteitsregister V&V, NVK (6 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:
AJN-dagprogramma 10 juni € 185
NVK-dagprogramma 8 en 9 juni (ook voor JGZ) per dag: € 185

Voor kinderartsen en NVK-lid geldt de inschrijfprijs:
NVK-avondprogramma 8 juni € 120
NVK-dagprogramma 8, 9 en 10 juni per dag: € 255

Doelgroep

Jeugdartsen, artsen M&G, kinderartsen, jeugd- & kinderverpleegkundigen en overige professionals in de zorg rond kind en jeugd. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn van harte welkom

AJN NVK Dag 2022

vrijdag 10 juni 2022, Arnhem