Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Opgroeien in een digitale wereld

dinsdag 3 december 2019, Lunteren

Een groot deel van het leven van kinderen speelt zich online af, wat betekent dat voor hun ontwikkeling?

In deze eeuw is de digitale wereld, in het bijzonder het online zijn, een nieuwe dimensie in de ontwikkeling van kinderen. Mobiele telefoon, Ipad en game console lijken al op de basisschoolleeftijd onmisbare onderdelen in hun levens, laat staan op de middelbare school. Professionals en onderzoekers hebben vragen over de impact van de hoeveelheid tijd en de kwaliteit ervan die kinderen online besteden.

Tijdens de bijeenkomst komen gezondheidsvraagstukken aan bod die onze aandacht verdienen. Over hoe het komt dat steeds meer kinderen een bril dragen en wat het gevolg is van het toenemend bewegingstekort en slecht slapen. En wat is de invloed van sociale media, bestaat er zoiets als sociale-mediaverslaving? Wat doet onze digitale wereld met de relatie tussen ouder en kind en waar ligt de rol van ouders?

Dit symposium biedt professionals werkzaam met kinderen en pubers de meest actuele kennis en gaat voorbij aan vooroordelen en aannames over de gevolgen voor de ontwikkeling van opgroeien in onze huidige digitale wereld. Resultaten uit verschillende onderzoeken schetsen u hoe het met onze jeugdige generatie gesteld is. Waar zijn terechte zorgen over, wat is daaraan te doen, maar ook: welke kansen biedt het digitale leven? Kortom, een dag vol concrete tips, adviezen en online mogelijkheden die u als professional niet mag missen.

Datum dinsdag 3 december 2019
Locatie De Werelt
Plaats Lunteren

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt), NIP/NVO (incl. SKJ/9 pnt, zie details GAIA), Keurmerk Fysiotherapie (2 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 209
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 239

Doelgroep

Kinderarts en jeugdarts. Alle andere geïnteresseerden, zoals jeugdverpleegkundige, verpleegkundig specialist, jeugdzorgwerker, jeugd- en gezinsprofessional, POH-GGZ, orthopedagoog, kinder- en jeugdpsycholoog, fysio- en ergotherapeut, en (kinder)oefentherapeut zijn van harte welkom

Opgroeien in een digitale wereld

dinsdag 3 december 2019, Lunteren