Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Medische problemen in de zwangerschap

donderdag 3 oktober 2019, Utrecht

Multidisciplinaire aanpak van complicaties in de zwangerschap

Steeds vaker worden verloskundige hulpverleners geconfronteerd met zwangeren met complexe onderliggende ziekten en ernstige maternale complicaties. Sommige aandoeningen komen voor het eerst tot uiting tijdens de zwangerschap; andere (preexistente) ziekten vlammen op tijdens de zwangerschap of in het kraambed. Het is een uitdaging om deze zwangerschappen en bevallingen te begeleiden en het vergt een (complexe) integrale multidisciplinaire samenwerking.

Dit symposium behandelt de invloed van medische problemen in de zwangerschap op pre-existente ziekten en de invloed van de ziekte op de zwangerschap. Tijdens deze dag ligt de nadruk op de gezondheid van de moeder. Wat als de moeder ziek wordt en/of er complicaties optreden? Wat gebeurt er als dysfunctie van organen optreedt voor of tijdens de zwangerschap en kraambed? Hoe herken je dit en wat moet je doen? Naast plenaire lezingen worden ook casus behandeld met veel ruimte voor eigen inbreng en discussie.

Ten tijde van dit congres zal in Utrecht de oprichting van de Netherlands Society of Obstetric Medicine (NeSOM) plaatsvinden, een netwerk dat als doel heeft de kennis over Maternal Medicine te vergroten en te delen met zorgverleners en vrouwen met medische problemen voor en in de zwangerschap.

‘Medische problemen in de zwangerschap’ is onderdeel van een 2 daagse cursus (Maternal Medicine)die gehouden op 26 september in Leiden en op 3 oktober in Utrecht. De organisatie op 26 september is in handen van het LUMC en Boerhaave. Meer informatie hierover klik hier

Datum donderdag 3 oktober 2019
Locatie Pathé / CineMec
Plaats Utrecht

Accreditatie

Toegekend NVOG, NIV (6 pnt), KNOV (5,5 pnt/cat. A); huisartsen kunnen gebruik maken van de zogenaamde 25%-regeling geaccrediteerde nascholing buiten het vakgebied

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 199
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 229

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, internisten, huisartsen en zij die hiervoor in opleiding zijn

Medische problemen in de zwangerschap

donderdag 3 oktober 2019, Utrecht