Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

NVK Congres 2021 - online

6, 7 en 8 oktober 2021, online

Inschrijven is niet meer mogelijk

Online ontmoeten, uitwisselen en inspireren

Beste collega’s,
Op 6, 7 en 8 oktober vindt ons jaarlijkse NVK Congres plaats. In de onzekerheid over het beloop van de COVID-19-pandemie hebben we opnieuw gekozen voor een online editie. Dankzij deze vroegtijdige beslissing hebben we tijd voor een optimale voorbereiding. Het belooft dan ook weer een inspirerend congres te worden met nieuwe wetenschappelijke inzichten, de vertaalslag naar de praktijk en key-note sprekers van naam en faam.

Het programma, dat begint tussen 10.00 en 10.30 uur, houdt rekening met de overdracht en ochtendvisite en eindigt voor de avondoverdracht. Voor geïnteresseerden zijn er in de vroege ochtend workshops met verdieping en interactie rondom een specifiek onderwerp.

Elke dag heeft u de keuze uit drie livestreams, live gepresenteerd vanuit de congres-studio. Traditioneel openen we het congres op woensdag met de Simon van Creveld-lezing. Daarna kunt u kiezen uit diverse symposia over een breed scala aan onderwerpen binnen de kindergeneeskunde. Praktische Pediatrie verzorgt dit jaar voor het eerst bij drie symposia een workshop om de inzichten meteen in praktijk te kunnen brengen.

De juniorafdeling biedt het symposium: BURNIN blijven, over hoe we energiek en met plezier aan het werk kunnen blijven. Nick Brown, editor van Archives Diseases Childhood, is een van de keynotes dit jaar. Hij geeft een overzicht van highlights in de pediatrie wereldwijd. Mark Mieras, wetenschapsjournalist en natuurkundige neemt ons mee in het mysterie van onze hersenen met de vraag: Wat maakt dat ik “ik” ben?

Op donderdag brengen we samen met professionals uit de jeugd-ggz, een aparte NVK-GGZ-stream waarin kinderpsychiatrie en de rol van e-health in de zorg voor chronisch zieke kinderen aan bod komen. Op vrijdag is de gezamenlijke AJN NVK Dag met de jeugdartsen waarin u een kijkje krijgt in het kinderbrein: van neonaat tot puber.

Tijdens de online pauzes kunt u onder het genot van uw eigen kopje koffie of thee de sprekers ontmoeten tijdens een Meet the Speaker. En natuurlijk is er tijd om uw collega’s in het land digitaal op te zoeken.

Kortom, we hopen u allemaal te ontmoeten op 6, 7 en 8 oktober via het digitale podium en ons vak met elkaar te delen. Tot dan!

Rianne Oostenbrink
Voorzitter NVK Congrescommissie 2021

Datum 6, 7 en 8 oktober 2021
Locatie livestream
Plaats online

Accreditatie

Woensdag 6 oktober: toegekend NVK, VSR (5 pnt), Kwaliteitsregister V&V (6 pnt)
Donderdag 7 oktober: toegekend NVK, VSR (4 pnt), Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)
Donderdag 7 oktober workshops: toegekend NVK, Kwaliteitsregister V&V (2 pnt), VSR (1 pnt)
Vrijdag 8 oktober: toegekend NVK, VSR (4 pnt), Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)
Vrijdag 8 oktober workshops: toegekend NVK (2 pnt), VSR en Kwaliteitsregister V&V (1 pnt)

Donderdag 7 oktober: tevens toegekend NVvP, ABSG (4 pnt), NIP K&J/NVO (5 pnt herregistratie, zie verder GAIA)
Vrijdag 8 oktober: tevens toegekend ABSG (4 pnt)

Alle dagen: bij gebleken belangstelling vanuit een bepaalde discipline wordt accreditatie aangevraagd bij desbetreffende accreditatiecommissie

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

  NVK-leden* Gereduceerd** Niet-leden
Volledig programma € 450 € 297 € 597
Deelname 2 dagen € 300 € 198 € 398
Dagprogramma € 150 € 99 € 199

Bij inschrijving na 15 september worden € 50,- administratiekosten per persoon in rekening gebracht.

*Inschrijfgeld eveneens voor arts M&G, jeugdarts en zorgprofessional GGZ
**Inschrijfgelden voor NVK-seniorleden, NVK-juniorleden, AIOS/ANIOS, SLAMmers, studenten en verpleegkundigen

Doelgroep

Kinderartsen en zij die hiervoor in opleiding zijn; ook interessant voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

Inschrijven is niet meer mogelijk

NVK Congres 2021 - online

6, 7 en 8 oktober 2021, online